ivan leko otvoreno

Trener Hajduka otkrio detalje 'nesporazuma' zbog kojeg je Nikola Kalinić morao otići

03.07.2023 u 08:06

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka nakon tri pripremne utakmice još ne znaju za pobjedu, nakon dva remija i nedjeljnog 1:0 poraza od Olimpije trener Ivan Leko nema razloga za zadovoljstvo. A onda je još morao pojašnjavati zašto je prekrižio Nikolu Kalinića...

'Nitko ne voli gubiti, ali ako treba izgubiti bolje je na pripremama nego kada krene ono pravo', kazao je trener Hajduka Ivan Leko nakon 1:0 poraza od Olimpije u Ljubljani te dodao:

>> Nikola Kalinić ekspresno pronašao novi klub; Hajduk je napustio kao višak, a ovdje ga žele

'Možemo biti zadovoljni prikazanim, voljom, šansama, ali jasno, rezultat je nešto drugo...'

OK, za 'izgovore' još uvijek ima vremena, momčad je u pripremnom periodu, no sezona počinje vrlo brzo.

'Nama je bitno naučiti nešto, napredovati tijekom priprema. Volio bih da se popunimo, to je prvi cilj. Ovo sigurno nije Hajduk koji ćemo gledati za nekoliko mjeseci. Zadovoljan sam kvalitetom i kvantitetom rada, međutim ovo nije Hajduk koji ćemo gledati. Gledat ćemo bolji i drukčiji Hajduk za nekoliko tjedana i mjeseci. Ekipa će biti drukčija i bolja', obećao je Leko te istaknuo:

'Tek smo dva tjedna na pripremama, neki su nam se igrači pridružili nakon četiri, pet dana, a stavili smo i dva nova igrača odmah u igru... Nažalost neki igrači sada moraju igrati na pozicijama koje nisu njihove. U ovom trenutku smo u disbalansu, ali...'

Pa ipak, ono što sve zanima je razlaz s Nikolom Kalinićem. Iskusni je napadač ostao razočaran te je napustio Hajduk nakon što mu je Leko rekao da na njega u novoj sezoni ne računa. A navodno je bilo i nekih 'nesporazuma' tijekom prošle sezone.

'Imali smo lijep i otvoren razgovor. Njega je isto zanimalo kako ga ja vidim u momčadi. A mi igramo 4-2-3-1 s jednom špicom. Za mene je najbolji naš špic već dvije godine Marko Livaja, to uopće nije upitno, oko Livaje slažem ekipu', započeo je Leko pa dodao:

'Nikola Kalinić je i dalje odličan igrač. Da nema Marka Livaje, bila bi druga priča. Ali u ovom trenutku je to tako. Uzeo je nekoliko dana da razmisli, odlučio je tako, ja mu samo želim sreću u onome što bude radio dalje ili u nastavku igračke karijere.'

No jedno je pitanje i dalje ostalo u zraku - postoji li možda mogućnost dogovora, eventualnog povratka Kalinića na Poljud ako Hajduk do početka sezone ili čak kraja prijelaznog roka ne dovede pojačanje u napadu?

'Otvoreno smo popričali, koja je njegova uloga, nije nitko nikome otvorio ili zatvorio vrata...', znakovito je zaključio trener Hajduka Leko.