odlazak s poljuda

Konačni razlaz! Nikola Kalinić više nije igrač Hajduka; presudio mu je sukob s trenerom

30.06.2023 u 19:25

Bionic
Reading

S današnjim danom završio je ugovor Nikole Kalinića te 35-godišnji napadač više nije igrač Hajduka. Prije godinu i pol dana Nikola se vratio u svoj dom, bila je to njegova velika želja koju je ostvario nakon blistave inozemne karijere u kojoj je uspješno nastupao za neke od najvećih svjetskih klubova, stoji u priopćenju Hajduka

'Vratio se Nikola Kalinić u svoj Hajduk za kojeg nikad nije krio posebnu emociju i čiji grb s ponosom nosi na srcu. Od povratka je za 'bijele' odigrao 32 službene utakmice u kojima se osam puta upisao u strijelce te je četiri puta asistirao suigračima za gol.

Njegova velika ambicija za uspjehom i maksimalan angažman u nekoliko su navrata pri tom je rezultirala ozljedama koje su ga spriječile da u proteklu razdoblju zaigra u još više utakmica i češće zabija golove, što je njegova najjača igračka odlika.

Posebno ćemo ovom prilikom istaknuti njegov profesionalizam, odnos prema radu i Klubu, koji je uvijek bio bezuvjetan, bez obzira na sva postignuća i veliku karijeru koju je ostvario. Nikola je svojim primjerom najbolji uzor mladim igračima koji su mogli mnogo naučiti od njega.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hajduk - Dinamo 1:0 Nikola Kalinić 63' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Sveukupno je za Hajduk odigrao 111 službenih utakmica, zabio 52 gola uz 20 asistencija te je s 'bijelima' osvojio dva trofeja.

Nikola, hvala ti na svemu, vrata Hajduka su ti uvijek otvorena!', stoji u priopćenju Hajduka kojim je potvrđeno ono što je još od početka godine bilo jasno. Naime, trener Ivan Leko jednostavno je prekrižio Kalinića, neslužbeno je razlog bila svađa i neslaganje oko nekih njegovih metoda, ali to je sada najmanje važno.

Pitanje je hoće li Nikola Kalinić potražiti novi angažman ili će objaviti odlazak u igračku mirovinu...