UZBUDLJIVA SURADNJA

Biste li ih nosili? New Balance i kultni brend donose nove 'ružne' tenisice

09.05.2024 u 12:58

Bionic
Reading

Brigu o brendu poznatog japanskog dizajnera Isseyja Miyakea preuzeo je 39- godišnj Satoshi Konto, a kolekcijom za aktualnu sezonu proljeće/ljeto otkrio je tenisice koje su rezultat uzbudljive suradnje s brendom New Balance

S poznatim sportskim brendom iz Bostona, Konto je osmislio jednobojne tenisice po uzoru na planinarske cipele, sa prepoznatljivim logom 'N' i Vibram međupotplatom.

Naziv siluete tenisica iz suradnje japanskog brenda Issey Miyake i New Balance je MT10O, a dizajnom podsjećaju na postojeći model Minimus namijenjen trčanju i treniranju iz bogate ponude sportskog brenda.

'Nadahnut konceptom senzualne tjelesnosti i pokretljivosti bosih nogu', ovaj model tenisica oponaša oblik stopala, smanjujući njegovu visinu i volumen.

Unatoč tome, njihov prirodni oblik i dalje nosi elemente tenisica za trail sa svojom jedinstvenom konstrukcijom. Izdržljivi Vibram međupotplat naglašava dobro prianjanje uz tlo svojim izbočenim oblicima, a u prodaju stiže njihova bijela, crna i plavo-zelena verzija.

Sva tri modela prodavat će se putem odabranih trgovina u Japanu od 15. svibnja, dok će u odabranim trgovinama diljem svijeta u prodaji biti dostupna od 14. lipnja.

Sa detaljem vezica nalik užetu, prianjajućim međupotplatom i raskošno obloženim gornjištem, ove tenisice po svim svojim elementima pripadaju rastućoj estetici gorpcore koja nalaže nošenje modela namijenjenih aktivnostima na otvorenom, pritom predstavljajući izravnu konkurenciju modelima s potpisom brendova Salomon, Hoka ili Asics.

  • +6
Nove Nike i New Balance tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Nike promo