udobnost prije svega

Ljubav prema štiklama platila je zdravljem; kraljica Letizia nosi tenisice koje su sve samo ne trendi

08.05.2024 u 14:55

  • +3

Kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: ÁNGEL DÍAZ BRIÑAS / CONTACTOPHOTO / JESUS BRIONES/GTRES / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Nacionalna policija Španjolske na svečani način obilježila je dvjestotu obljetnicu u Madridu, u prisutnosti kralja Filipa VI. i njegove supruge, kraljice Letizije

Uvijek besprijekorno dotjerana, 51- godišnja Letizia i ovom prilikom ukrala je pozornost elegantnim izdanjem. Uz bijele hlače užih nogavica vješto je kombinirala starog favorita iz ormara, sako ukrašen kariranim uzorkom houndstooth s potpisom danas ugaslog high street brenda Uterqüe.

Više od elegantne kombinacije, pozornost je ukrala netipičnim odabirom obuće za formalno događanje, parom anatomskih bijelih tenisica s potpisom brenda Vivobarefoot.

Kasnije je otkrila kako je pretrpjela prijelom proksimalne falange središnjeg prsta na desnoj nozi. Laički rečeno, ova je kost slična zglobu, a počinje pri dnu nožnog prsta.

Ozljeda, zadobivena nakon nesreće s desnom nogom, zahtijevala je previjanje kako bi se područje imobiliziralo. Kao rezultat toga, Letizia je sljedećih nekoliko tjedana prisiljena držati se podalje od visokih potpetica, no to nije jedini razlog.

Rijetke su prilike u kojima španjolska kraljica svoje besprijerkone stajlinge začini ravnim modelom obuće, a njezina ljubav prema visokim potpeticama, s godinama je došla na naplatu.

Godine 2022. dijagnosticiran joj je Mortonov neurom - stanje koje utječe na živce u nožnim prstima i uzrokuje zadebljanje tkiva, a godinama pati i od kronične metatarzalgije – koja se očituje iznenadnom pojavom boli u prednjem dijelu stopala i to obično za vrijeme aktivnosti.

Zbog navedenog, redoviti je posjetitelj postolarske radnje, što često otkriva detalj podebljanog potplata na njezinim omiljenim salonkama u špic.

Posljednjih tjedana nerijetko se mogla ugledati u udobnoj obući s trendovskim predznakom - cipelama s minijaturnom petom kitten - da bi od potpetica na kraljevskim angažmanima sada u potpunosti odustala.