JE LI ZAKASNIO?

Svi govore o potezu bivšeg trenera Hajduka nakon novog posrtanja u Belgiji

06.05.2024 u 18:40

Bionic
Reading

Nakon što je dobio otkaz u Hajduku, Ivan Leko je početkom ove godine preuzeo belgijski Standard Liege, ali nije postigao značajniji rezultat.

Dapače, Ivan Leko ima poražavajuću bilancu. Vodio je Standard na 17 utakmica, s učinkom od tri pobjede, sedam remija i sedam poraza. Od 16. ožujka, njegova momčad nije ostvarila pobjedu, nizajući sedam utakmica bez uspjeha (dva poraza i pet remija). Loša igra i rezultati nedavno su kulminirali potezom najvjernijih navijača koji su napustili stadion.

U 4. kolu doigravanja belgijskog prvenstva za nastup u Konferencijskoj ligi njegov je Standard Liege odigrao neriješeno s posljednjom ekipom poretka. Westerlo je uzeo bod u utakmici sa šest golova, a mogao je i puno više. Naime, Lekina ekipa je bila u zaostatku od 1:3 u 65. minuti. Tada su navijači iskazali nezadovoljstvo istaknutim transparentom:

'Najgora sezona u našoj povijesti. Sramota za naš klub. Bori se ili umri'. Nakon toga napustili su stadion.

Uslijedio je poraza od Leuvena (3:1) na gostovanju, a Leko je po završetku utakmice poduzeo zanimljiv korak, o kojem pišu svi belgijski mediji. Zadržao je igrače u svlačionici sat i pol, dajući svakom od njih tri minute da ocijeni svoj nastup i iznese svoje mišljenje o problemima.

"Razgovarali smo međusobno i svatko je imao priliku objasniti gdje točno vidi problem. Što je rečeno? To ostaje među nama. Čuli smo puno toga jer ima i puno problema. Možda nećemo odmah sve riješiti, ali važno je da smo otvoreno razgovarali o tome", izjavio je Marlon Fossey, amerikanac u redovima Lekine momčadi.

Standings provided by Sofascore