ODMARA OD TENISA

Kako nas je Ivo Karlović oduševio na košarkaškom terenu

14.11.2012 u 10:51

Bionic
Reading

Najviši tenisač u svijetu ATP-a Ivo Karlović, poznatiji kao 'Div sa Šalate', na inicijativu novinara tportala zaigrao je nakon dugo vremena košarku pet na pet

Stanku od tenisa 211 cm visoki Ivo Karlović iskoristio je da bi posjetio roditelje i najužu rodbinu u rodnom Zagrebu.

'Reket nisam ni taknuo ovih dana, no moram reći da sam uživao u košarci pet na pet, koju nisam igrao još od osmog razreda', kazao nam je Karlović, pokazavši zavidno košarkaško znanje. Zadovoljni su bili i njegovi dobri prijatelji Stipe Beljan i Toni Knežević s kojima je punih sat vremena igrao na dva koša.

'Često igram košarku s prijateljima u Miamiju u kojem živim sa suprugom i kćeri. Zbog operacije Ahilove tetive i nedavne teške ozljede gležnja (ATP Umag, op.a.) ne mogu više skočiti visoko kao nekad, ali još uvijek lako mogu zakucati', dodao je Karlović, koji se usprkos svojih 211 cm po terenu kreće vrlo elegantno.

'Malo me zbunila veličina košarkaškog terena. Kad gledam Miami Heat uživo, teren mi se čini nekako manji. Valjda je to zbog toga što su LeBron, Wade, Bosh i ostali jako mišićavi, haha', kazao nam je 33-godišnji Karlović, koji je u srijedu ujutro imao let za Miami.

'Dočekat će me u sunčanom Miamiju 25 stupnjeva Celzijusa, a s obzirom na to da prvi turnir imam tek u indijskom Chennaiju točno na Novu godinu, sljedećih nekoliko tjedana uživat ću u igri s jednogodišnjom kćeri Jadom Valentinom i naravno otići ću na nekoliko utakmica Miami Heata. Obožavam košarku', dodao je Karlović, koji je do 1. razreda srednje škole trenirao košarku u KK Maksimir.

Na pitanje je li u ponedjeljak navečer uživao u finalu ATP Mastersa između Đokovića i Federera u Londonu, samo kratko je kazao:

'Finale je bilo odlično. Mislim da je Federer odigrao malo taktički krivo u nekim ključnim trenucima i to je naravno Nole kaznio. Ovim finalem pokazao je zašto je trenutačno najbolji tenisač svijeta.'