prava sitnica

Božićni poklon Michaela Jordana najboljem suigraču ostaviti će vas u nevjerici

09.05.2024 u 11:05

Bionic
Reading

Michael Jordan ispunio je veliku želju čovjeku koji je bio ključna stavka u uspjesima Chicago Bullsa 90-ih godina

Michael Jordan, kojeg mnogi smatraju najboljim košarkašem svih vremena, osvojio je šest naslova prvaka s Chicago Bullsima, dok se izvan terena uspostavio kao institucija kroz pametne ugovore sa različitim brendovima i unosnim ulaganjima.

Prema Forbesu, Jordanova plaća tijekom njegove NBA karijere iznosila je ukupno 90 milijuna dolara. Međutim, zaradio je 2,4 milijarde dolara prije oporezivanja zahvaljujući korporativnim partnerima kao što su Nike, Hanes i Gatorade. Air Jordan postao je bezvemenskim simbolom te je i dan danas njegova linija odjeće i obuće zastupljena svugdje.

No, malo je poznato kako je Jordan 1997. godine, svom najvrijednijem suigraču Scottieju Pippenu, darovao skupocjeni automobil za Božić, kojeg je 'Pip' dugo vremena priželjkivao. Riječ je o Ferrariju 550 Maranello koji danas vrijedi nešto više od 300.000 eura.

'Planirao sam pokloniti Pippenu kutiju cigara, predomislio sam se i umjesto toga dao mu svoj crveni Ferrari, kojem se dugo divio.' rekao je nedavno Jordan.

Unatoč Jordanovoj velikodušnosti, njegov status superzvijezde značio je da ga Pippen nikad nije smatrao bliskim prijateljem izvan terena tijekom njihovih igračkih dana. Za razliku od Tonija Kukoča s kojim je Michael često viđen na golf terenima...

Također treba reći kako je puno godina kasnije Marcus Jordan, sin Michaela Jordana, bio dugo u ljubavnoj vezi s Larsom Pippen (48), bivšom suprugom Scottieja Pippena. Ta vijest je Michaelu jako teško legla i nema sumnje kako mu je bilo malo lakše kad je doznao da su prekinuli. No, kako se doznaje Michael se u to nije želio miješati...