viralni hit

Recept koji svi obožavaju: Ova 'oženi me' piletina gotova je za manje od 30 minuta

19.02.2024 u 10:51

Bionic
Reading

Ovaj recept oduševio je korisnike društvenih mreža... Ova piletina u sočnom i okusu punom umaku privlači pozornost izgledom, ali i intrigantnim imenom koje skriva tajnu poruku

Sjećate li se one tjestenine s cherry rajčicama i feta sirom koju smo obožavali prije par godina? E pa, stigao je novi recept za kojim je čitav svijet poludio... Rijetko koji recept postane takav trend na društvenim mrežama kao što je postao ovaj, a sprema se tako brzo i bez puno muke!

Ovo jelo izgleda tako slasno i puno umaka, ali pažnju privlači i imenom - 'oženi me piletina'!

I dok neki tvrde da ova piletina izgleda tako ukusno da je poželiš oženiti, neki zaključuju kako je priča koja se skriva iza imena nešto romantičnija pa u tu odlučujemo i vjerovati. Kako tvrdi ova druga skupina, ovo je jelo s piletinom toliko ukusno da će natjerati partnera da vas zaprosi. Neke TikTokerice tvrde da im se upravo to i dogodilo te ovom jelu zahvaljuju na prstenu na ruci!

I kako ne bi došlo do zabune, jelo mogu pripremati i muškarci svojim boljim polovicama kako bi im iskazali ljubav.

Iako tako izgleda, za pripremu ovog jela nije vam potreban neki poseban talent, a ni puno vremena.

Sastojci:

  • 3 pileća prsa bez kostiju i kože
  • trećina šalice višenamjenskog brašna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 1 mali luk, sitno nasjeckan
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 3 žličice paste od rajčice
  • 1 šalica pileće juhe, plus još po želji
  • 1 šalica 35% vrhnja za kuhanje
  • trećina šalice sušene rajčice, sitno nasjeckan
  • pola šalice ribanog parmezana
  • 2-3 grančice svježeg timijana, uklonjene stabljike, plus još za ukrašavanje
  • 2 žlice svježeg bosiljka, sitno nasjeckanog na trakice
  • malo soli
  • malo papra
  • malo origana
  • malo čilija

Priprema:

1. Pileća prsa narežite po dužini na kotlete tako da dobijete ukupno 6 komada piletine. Lagano ih posolite i popaprite s obje strane pa potopite u brašno te otresite višak.

2. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj temperaturi pa dodajte 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu maslaca. Stavite piletinu u tavu te pecite ne postane lagano zlatna i dobro pečena. Izvadite iz tave i ostavite sa strane.

3. U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje i maslac. Nakon što se maslac otopi, dodajte luk, miješajte dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte još 30 sekundi dok ne postane aromatično. Zatim dodajte pastu od rajčice, sušeni origano i pahuljice čilija, pomiješajte da se sjedine. Kuhajte još minutu.

4. Ulijte pileću juhu, vrhnje, sušene rajčice, parmezan, timijan, plus sol i papar po ukusu, promiješajte da se sjedini. Kuhajte na laganoj vatri kako bi se umak zgusnuo oko 3 minute, po potrebi dodajte još juhe da se umak razrijedi.

5. Dodajte pileća prsa natrag u tavu, premažite ih umakom. Pirjajte još dvije minute. Savjetuje se da ovo remek-djelo ukrasite s još svježeg bosiljka i majčine dušice, poslužite preko tjestenine ili s hrskavim kruhom.