UDOBNE I COOL

Mokasinke za romantičarke: Ove cipele novi su modni hit, a osvajaju na prvu

19.10.2023 u 06:05

Bionic
Reading

Nakon loaferica i balerinki, još se jedan cool model ravnih potplata priključuje najpopularnijim modelima ove sezone, a njih ćemo, niti ne sumnjamo u to, viđati posvuda

Radi se o uočljivom modelu koji doista krade pozornost, uočenom i na modnim revijama brenda Collina Strada, poznatog po svojim pomaknutim kreacijama, u sklopu njujorškog Tjedna mode.

Tzv. mokasinke dolly, odnosno lutkine cipele, chic su dodatak svakom looku, a ovaj romantično-pankerski trend zasigurno će začas osvojiti zaljubljenice u modu koje vole otkačene dodatke s mladenačkom vibrom.

O čemu se zapravo radi?

Cool hibrid modela Mary Jane i glomaznih loaferica idealan je spoj koji će svakom looku dati posebnost jer je ujedno buntovan i elegantan.

  • +4
Revija brenda Collina Strada Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dolly loaferice imaju svoju neodoljivu romantičnu stranu koju duguju remenčiću po uzoru na model Mary Jane, ali i robusnost chunky mokasinki. Ovakva obuća, osobito varijante ukrašene cool metalnim spikeovima, efektnim dodacima omiljenima u modnim stilovima supkultura poput gotha, punka ili heavy metala, jamči poglede i svaki look čini upečatljivijim.

Kombiniranje dviju oprečnosti, profinjenosti i suptilne avangarde, rezultira cool obućom koja se može kombinirati na brojne načine - s romantičnim haljinama, suknjama, traperom, komadima od kože...

Da se radi o novom hitu, potvrđuju i modne revije poput spomenute kuće Collina Strada, ali i dizajnera Antonija Marrasa, koji također nudi svoju verziju dolly loaferica, upotpunjenih kožnim 'naglavcima' s vezicama do koljena.

Dakako, fashionistice već neko vrijeme nose ove loaferice, predviđajući novi trend koji postaje sve popularniji, osobito u kombinaciji s kontrastnim bijelim čarapama za preppy stajlinge, sastavljene od plisirane mini suknje i uskog prsluka, ali i uz jednostavne hlače ravnih nogavica i košulju.