PRONAŠLA BALANS

Jelena Rozga otvoreno o velikom stilskom zaokretu

05.02.2017 u 08:57

  • +9

Jelena Rozga

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: John Pavlish i Instagram

Bionic
Reading

Jelena Rozga, jedna od najpopularnijih domaćih estradnih zvijezda, u posljednje vrijeme oduševljava svojim modnim stilom, a u intervjuu nam je između ostalog otkrila gdje pronalazi inspiraciju za svoje outfite, u čemu se osjeća najseksi, tko su joj modni uzori i što o njenom stilu misli zaručnik Stjepan Hauser

Gdje pronalazite inspiraciju za modne kombinacije? Imate li neki uzor među slavnima? Koje po vama najbolje odjevena osoba (domaća i strana)?

U dogovoru s mojim prijateljem, gotovo smo uvijek u potrazi za nečim novim, nečim što bi uklopili u moj stil. Dosta inspiracije dolazi s društvene mreže Instagram, gdje bezbroj mladih djevojaka iz ljubavi prema modi na dnevnoj bazi servira fantastične modne inspiracije i kombinacije. Instagram je postao prava modna biblija. Ima dosta osoba čiji stil volim i preferiram, Ljupka Gojić Mikić je žena nepogrešivog stila, koja modu nosi na tako jedan ležeran i zabavan način i često njene otkačene kombinacije stoje samo njoj jer ima izgrađen vlastiti modni identitet. Volim ležernost i spajanje modnih kombinacije kod Ive Balaban, dok modne kombinacije Đurđe Tedeschi su uvijek kao iz modnih magazina. Od stranih volim stil Olivije Palermo, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Nicole Richie, Rachel Zoe, Jennifer Lawrence…lista je jako duga.

Otkrijte nam neki beauty trik koji koristite!

Kada je njega u pitanju tu sam jako disciplinirana, redovito odlazim kod dermatologinje na tretmane za njegu kože koje mojoj koži uvijek vrate sjaj. San je najvažniji za ljepotu kože lica, pijem dosta vode i ne pijem alkohol.

Tko je vaša modna ikona i zašto?

Tu bih opet spomenula Ljupku Gojić Mikić, jednostavno uživam u njenim modnim igrama. Načinu na koji kombinira odjeću, a to je uvijek kombinacija ulične i visoke mode, uvijek začinjena nekim njenim sad već prepoznatljivim pečatom. Ona svakoj modnoj kombinaciji udahne vlastiti potpis.

Što je naskuplji komad odjeće koji imate u svojoj garderobi? U koje komade biste investirali, a u koje po vašem mišljenju se ne isplati puno ulagati?

To su vjerojatno neke čizme ili torba. Za tako nešto mi nije žao odvojiti i malo više novca, jer to su komadi koje se nose sezonama i isplati se u njih investirati. Npr. torbu Chanel 2.55 kupila sam davno i ne sjećam se kad više, a komad je koji je i danas nosiv i bezvremenski. Ne trošim novce ne trendovske komade odjeće koji su nosivi jednu sezonu, dobar klasičan kaput je dobra investicija jer će vječan. Svaka žena zna da su dobre traperice u kojima se osjećate ugodno neprocjenjiv modni komad.

Što radite s odjećom koju ne nosite?

Poklanjam nećakinji, sestri, prijateljicama…..

Vidljivo je da više preferirate minimalističke kombinacije, mnogi se slažu da je to pun pogodak. Vaš je modni stil doživio velike promjene, što nije ostalo nezamijećeno pa ste se našli i na top ljestvici najbolje odjevenih Hrvatica našeg modnog kritičara Fashion Gurua. Kako biste opisali vaš stil?

Već negdje dvije godine smo osmišljavali, izgrađivali i gradili moj novi pravac u odijevanju. Tražili smo nešto u čemu ću se ja dobro osjećati i što će biti jednostavno, klasično, a opet modno zanimljivo. Opustila sam se i prepustila i izvrsno se osjećam u takvim minimalističkim kombinacijama. Mislim da smo pronašli taj modni balans koji meni najbolje odgovara, minimalizam, jednostavnih i oštrih linija, ali uvijek elegantan i ženstven. Moram priznati da sam i samu modu jako zavoljela, volim je promatrati, istraživati, upijati. Svoj stil bih opisala kao klasičan minimalizam, ali s uvijek izraženom notom ženstvenošću. Hvala Fashion Guru na uistinu lijepom priznanju, dokaz je da se trud uvijek isplati, a ja ću i ovoj godini nastojati modno ga ne razočarati, jer kao i sve drugo i moda i stil je nešto što se uči i gradi godinama.

Kako birate odjeću za nastupe, a kako privatno? Kako se odijevate kad niste na pozornici, u čemu se najugodnije osjećate?

Odjeća za nastup uvijek mora imati scenski efekt, ona mora biti malo odvažnija, drskija i seksi, to nije odjeća u kojoj idete u grad – to je scenska odjeća. Ona prije svega mora biti ugodna, ne smije sputavati pri plesu i pokretu. Dok sam privatno uvijek jednostavno odjevena... Privatno nikada, ali nikada ne nosim štikle, uvijek ravnu obuću, traperice, hoodie, t-shirt i kožnu jaknu. Volim tu opuštenost, po danu i moja kozmetika je gotovo minimalna. Duga pamučna haljina, ravne čizme i kožna jakna moja je idealna dnevna kombinacija.

U čemu se bolje osjećate: u štiklama ili ravnim cipelama? Imate li neki trik kako izdržati nastupe u štiklama? Uvijek u ravnim. Na žalost nema tog trika, cipele na petu uvijek se dijele u one koje puno žuljaju i one koje malo manje žuljaju, al' uvijek žuljaju.

Koju kombinaciju za izlazak najradije birate?

Mala crna haljina (ispod koljena) i crveni ruž - nepogrešiva su kombinacija za izlazak.

Jeste li kad imali problema s tenom? Kako njegujete lice?

Redovitom brigom o kožu, tretmanima kisikom, nekada kemijski piling i uvijek održavati kožu čistom i nahranjenom. Što manje teške šminke.

Što je po vama seksipil? U čemu ste si najseksi?

U dobrim trapericama, bijelom t-shirtu i s crvenim ružem. Kombinacija koja budi maštu, a na prvu ne otkriva puno.

Što kaže vaš zaručnik Stjepan Hauser na vaše modne kombinacije? Kritizira li vas nekad?

Kaže on nekad i svoje mišljenje, ne sviđa mu se uvijek sve. Njemu je kaže do sada najdraža jedna mala bijela haljina Vain koju sam nosila na jednom nastupu u Makedoniji.

Zamijetite li kad modne kombinacije koje možemo vidjeti na našim ulicama? Što mislite o street style modi kod nas?

Naše ulice su poput svjetskih modnih metropola, Hrvati obožavaju modu i to se vidi na svakom uglu. Volim taj kozmopolitski duh na našim ulicama, mladi nikada nisu bili modno odvažniji, hrabriji i zanimljiviji. Nekada bi na našim ulicama takve odvažne modne kombinacije pripadale najčešće strancima i turistima, al' danas više ne.

Čije modne savjete uvijek poslušate?

Mog prijatelja Mate, svoju ljubav prema modi prenio je i na mene.

Što mislite o domaćoj modnoj sceni? Koji su vam kreatori najdraži? I zašto?

Hrvatski dizajn slobodno može stajati uz bok stranim imenima. Kad nekada vidim haljine na svjetskim crvenim tepisima slobodno mogu reći da ništa nisu bolje od naših. Obožavam domaći dizajn i uvijek ga rado nosim, on je uvijek moj prvi izbor, bilo na crvenom tepihu bilo na društvenom događaju. Rado nosim haljine Arileo, Alduk, Elfs, Zigman, Anamarija Asanović, Twins, Vain, Diana Viljevac, Robert Sever, Lilith by Katarina Baban, Cataleya by Marina Ješe, Adrea Zvono, Martina Felja…..

Imate li neku kombinaciju koju biste zaboravili?

Vjerujem da ih sada kada pogledam je bilo, no u tom trenutku one su se činile kao dobar odabir, svako vrijeme nosi svoje i čovjek neprestano uči i gradi se.

U čemu se ne možete zamisliti?

To vam ne mogu reći, jer za dosta stvari koje sam prije mislila da ne volim sada ih volim, tako da modno nikada ne reci nikada.

Što je po vama kombinacija u kojoj nikad ne možete pogriješiti?

Dobro krojene klasično crno odijelo na ženi je vječno, bezvremensko i seksi na neki poseban način.

Što uvijek imate u vašoj torbici?

Vlažne maramice, labelo i mobitel.