SLINGBACK DOMINACIJA

Ako ne volite balerinke ili mokasinke, ove elegantne cipele najbolji su izbor

30.04.2023 u 17:54

Bionic
Reading

Kad se radi o obući koja je prikladna i posao, ali i večernji izlazak, unazad nekoliko sezona svjedočimo nevjerojatnom porastu zanimanja za tzv. slingback modele jer su vrlo svestrani i ženstveni

Radi se o specifičnim modelima s otvorenom petom i vrlo elegantnog izgleda, a koji se bez puno muke mogu uspješno uklopiti u svaki poslovni, ali i večernji stajling.

Trenutačno su ovakvi modeli posvuda, od modnih pista pa do Instagrama, a trendu su se priklonili i brojni high street brendovi.

  • +19
Slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara

Pokazale su svoj bezvremenski karakter jer ih možete nositi s traperom, komadima od kože, maksi haljinama, kuloticama... Osim toga, zbog njihovog dizajna i remenčića, koji je otraga, nema bojazni od neugodnih natisaka ili žuljeva, što se zna dogoditi s nekim drugim modelima. I naravno, ne trebamo to ni spominjati - važno je povesti računa o peti jer je ona pri nošenju ovog tipa obuće u prvom planu.

U svakom slučaju, ako niste pretjerano oduševljeni povratkom loaferica ili balerinki, a platforme ili modeli Mary Jane nisu vaša 'šalica čaja', ove ženstvene cipele, koje prizivaju i dašak francuskog chica, nikako ne bi smjele nedostajati u vašem ormaru ovoga proljeća i ljeta. Ponuda je nikad brojnija pa slobodno birajte između klasičnih neutralnih tonova pa do neonskih nijansi ili varijanti s velikim mašnama, statement kopčama, svjetlucavim kamenčićima, cirkonima...

WONDER WOMAN

Ne može jednostavnije: Zgodna Izraelka sasvim običan stajling začinila dramatičnim detaljem

Pogledaj galeriju

Sve je započelo još kad je za kolekciju jesen/zima 2019. Dior vratio legendarne varijante s remenom otraga u nekoliko opcija.

Nijedan stajling, objava na Instagramu ili modni editorijal od tada nisu mogli proći bez ove chic obuće francuske luksuzne kuće. Hype oko ovog klasika u svijetu obuće sad je ponovno oživio, a ovoga će proljeća posebno na cijeni biti varijante zašiljenih vrhova.

Među najpopularnijim modelima bit će oni s malim potpeticama, kao i oni načinjeni od neobičnih materijala, kao što su traper ili opcije s aplikacijama od svjetlucavih kamenčića.

Naravno, treba spomenuti i kultni Chanelov slingback model koji ove godine slavi 66. rođendan, a iako su ove klasične dvobojne cipele predstavljene daleke 1957., nisu nimalo izgubile na svojoj privlačnosti pa su i danas must have komad koji bi u svojoj kolekciji rado vidjele mnoge fashionistice.