ŠTEDLJIVI SUV

Redizajnirani hibridni Range Rover Sport troši 2,3 litre na 100 km

04.10.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Jaguar Land Rover nedavno je najavio masovnu elektrifikaciju vlastitih vozila do kraja desetljeća. Prašina se još nije ni slegla, a pred nama je plug-in hibridna verzija Range Rover Sporta

Britanci su temeljito redizajnirali Range Rover Sport novim branicima, unaprijeđenom rešetkom hladnjaka i novim LED svjetlima, no pažnju najviše zaokuplja prinova u gami - P400e

Kao što mu ime otkriva, riječ je o plug-in hibridu koji koristi benzinski i električni motor, te kombinirano razvija 400 KS. Pod poklopcem se nalazi dvolitreni benzinac koji u sinergiji s elektromotorom preusmjerava do 640 Nm na sva četiri kotača, te u kombiniranom ciklusu troši svega 2,3 litre goriva na stotinu kilometara.

Bateriji kapaciteta 13,1 kWh potrebno je nešto manje od tri sata za punjenje, a sposobna je Range Rover Sport učiniti potpuno električnim automobilom do 50 kilometara udaljenosti.

Hibridni Range Rover Sport sprinta s mjesta do 100 km/h za 6,5 sekundi, te postiže 220 km/h maksimalne brzine.

Za one kojima to nije dovoljno brzo tu je SVR s petolitrenim V8 od 575 KS koji katapultira golemi SUV s mjesta do 100 km/h za 4,5 sekundi.

Automobil u prodaju kreće početkom iduće godine.

  • +16
Novi Range Rover Sport Izvor: Promo fotografije / Autor: JLR