uoči premijere

Citroën otkriva prve slike potpuno novog C3 Aircrossa: Ulazak na B-SUV tržište

03.05.2024 u 15:50

Bionic
Reading

Uz ponudu klasičnih termičkih motora, tu je i hibridni motor posebno prikladan za ovu siluetu, kao i potpuno električna verzija. S dužinom od 4,39 metara, C3 Aircross raste kako bi ponudio više prostora u vozilu i do 7 sjedala, prvi u segmentu, dok je ostao kompaktan, praktičan i okretan

Citroën je pokazao prve slike potpuno novog C3 Aircrossa, koji s C3 hatchbackom dijeli isti dizajnerski identitet, prostor i udobnost, kao i ambiciju da uzdrma tržište vrlo konkurentnim cjenovnim pozicioniranjem. Oba modela temelje se na istoj platformi Smart Car koja omogućuje fleksibilnost pogonskog sklopa i isplativost.

Potpuno novi C3 Aircross prolazi kroz radikalne promjene i ulazi u novi okvir usvajanjem asertivnijeg karaktera, više unutarnjeg prostora s do 7 sjedala, proširenim rasponom opcija motora i istom razinom udobnosti u vozilu. U kombinaciji s visoko konkurentnim cjenovnim pozicioniranjem, ova zrelija i mišićavija verzija potpuno je u skladu s očekivanjima tržišta.

Citroën ëC3 Aircross - prve slike Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Vanjski dizajn

Potpuno novi C3 Aircross uključuje Citroënove nove jezične elemente stila, od kojih je Oli koncept bio manifest, a C3 prva realizacija. Njegov dizajn stoga integrira novi potpis identiteta brenda i uporni formalni jezik. Njegov visoko vertikalizirani prednji kraj ponosno prikazuje novi Citroënov logo i preuzima karakterističan svjetlosni potpis u 3 svjetleća segmenta.

Vrlo moderan, njegov stil također naglašava kvalitetu i pažnju posvećenu detaljima uključivanjem uzorka ševrona (amblem ove marke) na određenim elementima. Osim ove grafike, Citroën se igra s percepcijom svoje siluete i prilagodbom razbijajući okomito čitanje modela kroz ponudu dvobojnog krova i oživljavajući C3 Aircross s točnim naglascima u boji, isječcima u boji, prisutnima na razini branik i četvrt panela, koje kupac može mijenjati po želji.

Naglašen SUV karakter

Potpuno novi C3 Aircross prolazi kroz radikalnu promjenu u stavu, prelazeći s modela koji naglašava zaobljenost i ljubaznost na model koji, bez agresivnosti, odiše uglatijim, mišićavijim i asertivnijim stilom. Snažan i sugerirajući robusnost, C3 Aircross prihvaća svoju SUV tipologiju s visokom i vodoravnom haubom, proširenim krilima i tragovima, čvrstim ramenima koji imaju koristi od zaštite koja kruni velike kotače promjera 690 mm. Svaka linija stila dodaje napetost i energiju modelu koji sada odiše velikim samopouzdanjem. Njegova silueta je vrlo uravnotežena i izražava snagu.

Kompaktni SUV koji nudi do 7 sjedala

Potpuno novi C3 Aircross mijenja dimenzije kako bi dosegao duljinu od 4,39 metara, pružajući veći unutarnji prostor. Uravnotežene proporcije njegove siluete upućuju na vrlo dugačak međuosovinski razmak, najveći u svojoj kategoriji. To omogućuje više prostora za noge putnika straga. Još jedan element koji je omogućila veličina C3 Aircrossa i koji se otkriva njegovim stilom: dizajn stražnje ploče pruža dinamičan i okomit stražnji kraj, osiguravajući dobro stanovanje za putnike u trećem redu.

Ovo je velika inovacija u segmentu, koja nudi mogućnost udobnog smještaja do 7 osoba s dva sklopiva sjedala u prtljažniku. C3 Aircross pun je trikova koji olakšavaju obiteljski život nudeći veliku fleksibilnost korištenja. Međutim, C3 Aircross ostaje vrlo kompaktan za jednostavno manevriranje i parkiranje bez stresa. Racionalan, svestran i umirujući, C3 Aircross je SUV s kojim je lako živjeti.

Multienergetska ponuda pogonskih sklopova

Ovaj novi SUV B dijeli platformu Smart Car s hatchbackom C3, koji je predstavio Citroën i koji je od samog početka dizajniran za optimalnu prilagodbu električnoj ponudi. Stoga je C3 Aircross u skladu s izazovima energetske tranzicije nudeći po prvi put uz tradicionalnu termičku ponudu motora i opciju hibridizacije koja olakšava pristup elektrifikaciji, čija je svestranost prilagođena ovoj vrsti siluete. Dostupan će biti i pristupačan potpuno električni pogonski sklop proizveden u Europi.

Visoki položaj sjedenja

SUV silueta modela C3 Aircross obećava povišeni razmak od tla, umirujuću vožnju, olakšavajući pristup vozilu i favorizirajući visok položaj za vozača koji omogućuje bolju vidljivost. Ovi elementi pridonose osjećaju ugode u vozilu, što je još jedan potpis C3 Aircrossa. Kao i hatchback C3, novi C3 Aircross će isticati udobnost i imati svu opremu i tehnologije koje očekuju kupci na ovom tržištu.

  • +3
Citroën ëC3 Aircross Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

B-SUV segment

Predviđen za lansiranje do ljeta, potpuno novi C3 Aircross nudi novu viziju kompaktnog europskog SUV-a na velikom tržištu. Od 2020. prodaja B-SUV-a nadmašila je prodaju hatchback vozila B-segmenta u Europi. Prodaja prelazi 2 milijuna registracija svake godine na sve konkurentnijem tržištu. Citroën je ušao u ovaj tržišni segment 2008. godine s modelom Citroën C3 Picasso.

B SUV kategorija tada još nije postojala, ali Citroën je već tada nudio vozilo s povišenim vozačkim položajem i unutarnjim prostorom za funkcionalno vozilo s jedinstvenim karakterom 'čarobne kutije'. Oznaka Aircross pojavila se 2017. s modelom C3 Aircross, koji je zadržao standardnu ​​praktičnost dodajući šifre avanturista.

Sredinom 2024. Citroën će predstaviti novi C3 Aircross, koji je potpuno preinačen kako bi ispunio očekivanja obitelji. Ima potpuno novu dimenziju sa snažnim, upornim stilom, više prostora u vozilu i modularnošću s kapacitetom za smještaj do 7 osoba, elektrificiranim ponudama od hibridnih do 100 posto električnih te udobnošću i povezivošću u vozilu.

Više informacija o potpuno novom C3 Aircrossu bit će objavljeno bliže lansiranju prije ljeta ove godine.