SUZAVAC U SUPER SUPERU

Tisuću ljudi na prosvjedu LGBT zajednice

13.02.2017 u 19:18

Bionic
Reading

Prosvjed pod nazivom 'Ljubav jest i ostaje jača od mržnje', organiziran na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu u organizaciji Zagreb Pridea zbog napada na klub Super Super, gdje je bačen suzavac na LGBT zabavu

Provjed je privukao oko tisuću ljudi, a na njemu su se između ostalih našli SDP-ovci Davor Bernardić, Bojan Glavašević, Ranko Ostojić, Joško Klisović, Mihael Zmajlović i Joško Klisović.

Kako je javio N1, na spomen imena posebnog savjetnika ministra vanjskih poslova, Ladislava Ilčića, trgom su se prolomili glasni zvižduci, isto kao i u slučaju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

'Vlada daje Ilčiću 200.000 kuna godišnje, a Prideu nula kuna. Bez obzira što govore u Bruxellesu, imenovanjem Ladislava Ilčića za savjetnika ministra vanjskih poslova, pokazali ste što mislite o ljudskim pravima', poručila je Vladi Sandra Benčić iz CMS-a.

Bernardić smatra da je kojim slučajem bilo ljudskih žrtava da bi napadači bi bili isti kao da su bacili bombu. 'Ovo je borba protiv terorizma. U Hrvatskoj je ugrožena sloboda tolerancijom fašizma i nasilja, plagijatorstvom i neprovedbom obrazovne reforme. Vlada je i na ovom primjeru pokazala kako je nevjerodostojna', kazao je Bernardić.

Prosvjed je nakon sat vremena završen bez incidenata, a osiguravalo ga je dvadesetak policajaca s dva interventna vozila.