uvjeren u izbornu krađu

Šešelj ostaje na čelu radikala, traži smjene u izbornom povjerenstvu

06.04.2017 u 13:50

Bionic
Reading

Iako je bilo najava kako će šef srpskih radikala podnijeti ostavku na funkciju predsjednika stranke zbog debakla na nedavno održanim predsjedničkim izborima, Vojislav Šešelj je danas poručio kako ostaje čelnik Srpske radikalne stranke te kako je uvjeren u izbornu krađu, ali i kako podržava neke zahtjeve prosvjednika koji već treći dan demonstriraju diljem Srbije

'Ne povlačim se s mjesta čelnika Srpske radikalne stranke, jer nitko nije ni tražio moju ostavku', kazao je Šešelj na izvanrednoj konferenciji za medije na kojoj je istaknuo kako je protekla predizborna kampanja bila neravnopravna te kako nije imao 'niti jedan posto pojavljivanja' u medijima s nacionalnom frekvencijom u odnosu na predsjedničkog kandidata i izbornog pobjednika Aleksandra Vučića.   

Čelnik srpskih radikala naglasio je kako je presudno za izostanak drugog kruga predsjedničkih izbora to što se Vučić 'pojavio s mamom i tatom na televiziji', dodajući kako je on 'siroče bez mame i tate'. 

Analizirajući izborne rezultate Šešelj je kazao kako će Srpska radikalna stranka tražiti neuspjeh unutar same stranke, ali i kako neće čestitati Vučiću na pobjedi.

'Šutio sam četiri dana kako bi novinari mogli nagađati što ću raditi. Naravno, poslije analize nitko neće biti pošteđen', rekao je Šešelj, a prenosi B92.

Šešelj je rekao i da se slaže sa nekim zahtjevima prosvjednika koji već tri dana prosvjeduju u nekoliko gradova širom Srbije, poručivši kako se zalaže za promjene u državnom izbornom povjerenstvu, smjene u regulatornom tijelu za elektronske medije te smjene na državnoj televiziji.

'To su ljudi bez karaktera, prodaju se za novac i privilegije. S tim zahtjevima prosvjednika se slažemo', rekao je Šešelj.

Podsjetimo, prosvjednici diljem Srbije već treći dan zahtijevaju smjene članova državnog izbornog povjerenstva zbog nepoštivanja odluka Ustavnog suda, kao i smjenu ravnatelja Radio televizije Srbije i urednika Informativnog programa zbog 'režimskog izvještavanja i neravnomjerne zastupljenosti kandidata', kao i smjenu članova regulatornog tijela za elektronske medije zbog 'neragiranja na više stotina prekršaja i prijava'. Prosvjednici su također naveli kako će,  ukoliko se ne ispune zahtjevi, tražiti izvanredne parlamentarne izbore i prosvjedovati do ispunjena zahtjeva.   

Inače, nešto ranije iz krugova bliskih čelništvu radikala bilo je najava o Šešeljevoj ostavci te kako će njegovu poziciju preuzeti njegov sin Aleksandar.

Isti krugovi kazali su kako je Šešelj bijesan na suradnike te kako smatra da iza izbornog debakla stoji loša organizacija u samoj stranci, ali kako bi predsjednik SRS i nakon mogućeg povlačenja nastavio neizravno nadzirati i voditi stranku.