sjednica vlade

Plenković o 'kvalitetnom potezu': Evo u što će uložiti 25 milijuna eura

09.05.2024 u 09:04

Bionic
Reading

Dok se čeka konačni dogovor oko nove Vlade, ona stara, odnosno aktualna i dalje održava sjednice. Na današnjoj sjednici uvodno se obratio premijer Andrej Plenković

'Danas se obilježava Dan Europe. Početak onoga što je evaluiralo od Zajednice za ugljen i čelik do danas EU. Hrvatska je u članstvu EU već 11 godina i po četvrti put će građani birati zastupnike u Europskom parlamentu', poručio je na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković.

'U plusu smo 14,6 milijardi eura', kazao je osvrnuvši se na uplate u europske proračun i novce koje Hrvatska povlači iz EU.

Sjednica Vlade Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vlada RH

Podsjetio je da su članovi Vlade bili na Danu grada Vukovara. 'Prvu sjednicu Vlade van Zagreba 2016. smo održali u Vukovaru', kazao je.

'Pojeftinile su cijene i dizela i benzina, što je jako dobro', kazao je Plenković, podsjetivši na telefonsku sjednicu Vlade na kojoj su ograničene cijene goriva.

'Odlučili smo investirati 25 milijuna eura i osigurali sredstva iz Mehanizma za oporavak i otpornost i to je odboreno od EK. S ovim investicijom povećat ćemo kapacitet LNG s 3,1 na 6,1 milijuna kubika godišnje. Napravili smo dugoročno izrazito kvalitetan potez za ulogu Hrvatske kao energetskog čvorišta', poručio je.

'Intenzivne aktivnosti, a o daljnjim koracima u formiranju buduće Vlade ćemo razgovarati sljedećih dana', kazao je na kraju uvodnog dijela Plenković.