IZLAZAK NA IZBORE

Markić osnovala stranku; U ime obitelji - projekt domovina

14.09.2015 u 19:31

Bionic
Reading

U Ime obitelji - Projekt domovina naziv je nove političke stranke registrirane prije nekoliko dana. Predsjednik je stranke Krešimir Planinić, a na ovaj način inicijativa kojoj je na čelu bila Željka Markić prerasla je u stranku i sad je jasno da na izbornim listićima neće biti kao lista građana već kao politička stranka

U ime obitelji u fokusu javnosti su se našli kada su prikupili dovoljno potpisa za referendum o braku ubacivši definiciju braka u Ustav kako bi se spriječili gej brakovi. Njihov drugi pokušaj referenduma, iz kojeg je bilo vidljivo da imaju političkih ambicija, o izmjenama izbornog zakona neslavno je propao jer nisu prikupili dovoljno potpisa.

Za prvi referendum imali su svestranu pomoć Crkve, desno orijentiranih stranaka, između ostalih i HDZ-a dok je na drugom izostala potpora prije svega HDZ-a. Markić je prije nekolika dana pak najavila da će na izbore izaći samostalno.

Uz Ime obitelji - Projekt domovina nova stranka od prije dvadesetak dana je i 'Pametno' splitske gradske vijećnice Marijane Puljak. Njezina je stranka poput obiteljaša proizašla iz inicijative - Za pametne ljude i pametan grad.

396160 ,395034,394951 ,394916