TEHNO SAVJETI

Planirate raditi personalizirane božićne čestitke? Isprobajte ovaj trik u Canvi

11.12.2023 u 13:24

Bionic
Reading

Iskoristite prednost predložaka u aplikaciji Canva i kreirajte jednostavne i personalizirane božićne čestitke

Tražite način za izradu jedinstvenih božićnih čestitki koje će oduševiti vašu obitelj i prijatelje? Canva vam može pomoći u tome, bilo da želite koristiti predložak ili implementirati vlastite fotografije i poruke u karticu. Evo kako dizajnirati božićnu čestitku pomoću Canve.

Kako započeti?

Počevši od glavne stranice Canve, upišite Christmas Cards u traku za pretraživanje, provjerite je li kartica označena Templates i pritisnite Enter. Vidjet ćete veliki izbor predložaka koje možete koristiti.

Ako predložak ima ikonu krune, dizajn je dostupan samo korisnicima Canva Pro.

Pregledajte dok ne pronađete predložak koji vam se sviđa, kliknite na njega, zatim kliknite na Customize this template (uredi ovaj predložak). Odatle ćete koristiti stranicu Canva Editor za dizajn svoje kartice.

Budući da ste posebno tražili čestitke, većina predložaka koje odaberete već imati značajku pozivnice, što kartici daje točne mjere koje trebate za usluge tiska.

S predlošcima je jednostavno raditi jer sve što trebate je zamijeniti slike sa svojima i promijeniti tekst. Također možete promijeniti boju elementa kako biste ga učinili osobnijim. Kada završite, možete poslati karticu na ispis poslati karticu emailom kako biste uštedjeli novac i papir.

Kako napraviti božićnu čestitku od nule

Izrada božićne čestitke od nule u Canvi može biti malo složenija, no s druge strane - imat ćete personaliziranu čestitku koju možete podijeliti sa svijetom. Na glavnoj stranici Canve kliknite Create a Design i upišite Card. Vidjet ćete mnogo opcija za izgled i veličinu, pa odaberite onu koju želite koristiti.

Nakon što se otvori Canva Editor, vidjet ćete prazno platno. Na vama je kako želite dizajnirati karticu. Možete otvoriti karticu Elements na lijevoj alatnoj traci i upisati Božić kako biste vidjeli svečane opcije koje možete dodati čestitki. Osim toga, iskoristite prednosti kartica Text i Uploads za dodavanje natpisa i vlastitih fotografija.

Kako podijeliti vašu domaću božićnu čestitku

Nakon što ste izradili svoju karticu, vrijeme je da odlučite želite li je poslati e-poštom ili biste radije iskoristili Canvine usluge ispisa, piše Makeuseof.

Da biste je poslali e-poštom, kliknite Dijeli (share) u gornjem desnom kutu Canva Editora, a zatim odaberite Preuzmi (Download). Postavite svoje specifikacije za način na koji želite da se datoteka spremi na vaše računalo i kliknite na Preuzmi. Odatle priložite datoteku e-poruci i pošaljite je.

Za ispis božićne čestitke kliknite gumb Ispis pozivnica ako je dostupan ili odaberite Dijeli, a zatim odaberite Ispis pomoću Canve. Odatle odaberite vrstu papira, završnu obradu i količinu. Dok nastavljate s kupnjom, tražit će vašu adresu i podatke o plaćanju.

Također ćete vidjeti izjavu koja kaže da će Canva učiniti sve što može da to popravi ili da vam vrati novac ako niste zadovoljni narudžbom.