TEHNO INOVACIJA

Hrvatskom rješenju Amagi Dynamic vrijedna nagrada u Las Vegasu

29.04.2024 u 14:04

Bionic
Reading

Amagi, SaaS kompanija koja pruža cloud video rješenja, objavila je da je Amagi DYNAMIC, proizvod razvijen u hrvatskom inovacijskom centru, osvojio nagradu na najvećoj konferenciji za broadcastere, NAB Show 2024 u Las Vegasu

Amagi DYNAMIC je inovacija koja otvara nove trendove u tehnologiji video prijenosa uživo, jer omogućuje brzo i jednostavno aktiviranje cloud infrastrukture tijekom trajanja događaja i deaktiviranja po njegovom završetku. Za prijenos događaja više nije potrebno dodatno ulaganje u fizičku infrastrukturu i licence, što korisnicima donosi niže operativne troškove i mogućnost fleksibilnog upravljanja livestreamom na daljinu.

Inovacija je posebno korisna za vlasnike prava sportskih, glazbenih, informativnih i ostalih događaja uživo jer olakšava i distribuciju sadržaja na B2C aplikacije, čime se otvaraju dodatni kanali za prihode od oglašavanja. Amagi DYNAMIC otvara mogućnost i za povećanje angažmana i retencije gledatelja uz integracije interaktivnih elemenata poput grafika te veću fleksibilnost zahvaljujući mogućnosti upravljanja s više live streamova paralelno.

'Amagi DYNAMIC nastao je kako bi naši klijenti, koji žele live stream svojih događanja, uštedjeli na troškovima infrastrukture. Već smo znali da imamo sjajan proizvod na temelju povratnih informacija korisnika. Ovo priznanje je ne samo potvrda da smo na dobrom putu, nego i velika motivacija za dalje. Čestitam cijelom timu na sjajno odrađenom poslu', izjavio je Igor Marinić, generalni direktor AmagiEastern Europe.

NAB Show u Las Vegasu najvažnija je konferencija u području broadcastinga u SAD-u. Uz prezentacije noviteta, dio konferencije posvećen je i dodjeli nagrada za najbolje kompanije u sektoru, među kojima se ove godine našao i Amagi.

Amagi je na konferenciji, osim prijavom projekata za nagrade, sudjelovao u nekoliko panela o broadcastingu i migraciji servisa na cloud infrastrukturu, gdje je predstavio i ostala rješenja iz svojeg portfelja koja donose niz inovacija u svijetu broadcastinga. Uz DYNAMIC i ostala Amagijeva rješenja, korisnici mogu dobiti detaljne uvide u navike gledatelja, ponuditi im personalizirane oglase, organizirati live streamove s više kamera na više različitih platformi - sve koristeći cloud rješenja koja mijenjaju skupu fizičku infrastrukturu i tako demokratiziraju proces ulaska korisnika u svijet broadcastinga.