MINIMALIZAM

Evo nove doze glasina o mobitelu Samsung Galaxy S8 i jako nam se dopada što saznajemo

15.03.2017 u 15:46

Bionic
Reading

Samsung je još od prvog pametnog telefona iz linije Galaxy znao imati promašaje i pogotke što se tiče dizajna sučelja uređaja. Čini se kako će za nadolazeću perjanicu stvari izgledati vrlo dobro po tom pitanju. Pored toga, glasine otkrivaju i zašto je čitač otiska prsta Galaxyja S8 smješten na tako nezgodnu poziciju...

Možda još nije otkriven, no o Galaxyju S8 poznato je već mnogo toga. Nedavno se tako pojavio i prvi prikaz (dijela) sučelja uređaja, gdje je sve skupa izgledalo fenomenalno, a sada je došao red i na otkrivanje izgleda launchera i brojnih stiliziranih ikonica koje je pripremio Samsung. 

Galaxy S8 će po izlasku sasvim sigurno koristiti najnovije izdanje Googleove mobilne platforme Android - Nougat 7.x, a u južnokorejskom divu su se odlučili približiti dizajnerski jezik tako da stvari budu prepoznatljive i jednostavnije za korištenje.

Što s hardverom? 

Sav noviji materijal koji otkriva Samsungovu nadolazeću perjanicu Galaxy S8 prikazuje kako je tipka Home postala stvar prošlosti, a tako i mogućnost skeniranja prsta preko nje za sigurnosni aspekt uređaja. Čitač otiska prsta tako se smjestio sa stražnje strane na vrlo nezgodnu poziciju, no izgleda kako Samsung nije imao mnogo izbora u tom. 

Još lani je nekoliko tvrtki najavilo kako će se čitač otiska prsta moći smjestiti unutar zaslona, odmah ispod stakla i bez utjecaja na kvalitetu prikaza sadržaja. Međutim, poteškoća još uvijek ima, ako je za vjerovati nedavnom izvješću. Samsung je duže vremena surađivao s tvrtkom Synaptics, no čini se kako su rezultati bili 'frustrirajući' te je pala odluka da se čitač jednostavno pomakne straga. Za ovu mogućnost izgledno će se trebati čekati izdanje uređaja za sljedeću godinu.

No, to i nije posebno bitno - Galaxy S8 integrirat će sustav za raspoznavanje lica korisnika, koji bi trebao raditi brzo i pouzdano pa čitač otiska prstiju možda i nije od tolike važnosti.

Via SamMobile, TheInvestor Korea