RJEŠENJE NA PUTU

Alarmi na iPhoneu ne rade, Apple objavio da radi na popravku

07.05.2024 u 11:49

Bionic
Reading

Neki korisnici popularnog telefona prigovaraju na pretihi alarm ili, još gore, alarm koji se uopće ne aktivira

Apple radi na rješavanju problema zbog kojeg se neki korisnici žale da im alarmi na iPhoneu ne rade – ili da su pretihi.

Tvrtka je priznala da je svjesna problema, o kojem su izvijestili korisnici TikToka žaleći se da im se alarm nije oglasio. 'Ovo je vjerojatno već treći ili četvrti dan zaredom da mi se budilica nije oglasila', rekao je jedan korisnik TikToka. Drugi je rekao: 'Primijetio sam zadnjih tjedan dana da me alarm jednostavno ne budi.'

Apple je rekao da radi na brzom rješavanju problema, iako nije jasno koliko je ljudi pogođeno ili koji su uređaji uključeni.

Drugi korisnik TikToka, u videu koji je prikupio gotovo 10 milijuna pregleda, rekao je da se njihov alarm na iPhoneu 15 oglasio na 'najnižoj glasnoći' i tvrdio da je problem povezan s uključenom značajkom 'detekcije pažnje' na njihovom telefonu. 'Apple, pokušavate li tim ljudima smjestiti otkaze?' dodao je korisnik.

Apple je odbio komentirati je li ta značajka razlog problema s alarmom, o čemu je prvi izvijestio NBC-jev program Today. Značajka detekcije pažnje smanjuje zvuk upozorenja ako korisnici gledaju u svoj uređaj. Ako gledate u svoj telefon, on također zatamnjuje zaslon dok ne prestanete gledati u njega, piše Guardian.

Apple ima internetsku stranicu sa savjetima o alarmima, koja upućuje na kontrolu glasnoće alarma putem značajke 'Sounds & Haptics' u postavkama, dodajući da opcije 'ne uznemiravaj' i 'tihi način rada' ne utječu na zvuk alarma. Stranica također preporučuje da korisnici provjere kako je postavljen njihov zvuk alarma.