"VRLO UZBUDLJIVA JESEN"

Apple potvrdio kako u rujnu stiže barem jedan hardverski novitet

07.08.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Nakon mjeseci i mjeseci glasina kako bi novi iPhone mogao kasniti, Apple je u konferencijskom pozivu vezanom za poslovni kvartal praktički potvrdio da će potrošači u rujnu moći vidjeti braem jedan novitet - izgledno iPhone. No, čini se kako tvrtka s logom nagrižene voćke ima još asova u rukavu...

Apple očekuje da će u prihodima sljedeći kvartal osigurati između 49 i 52 milijarde dolara, što je dovoljno visoko da se može očekivati otkrivanje iPhonea na vrijeme - bez kašnjenja. Ako sve prođe po planu i prognozama analitičara, s obzirom da Appleov kvartal završava 30. rujna, novi iPhone svjetlo dana ugledat će samim početkom rujna, uz početak prodaje tjedan dana nakon toga. 

Čelnik Applea, Tim Cook, otkrio je kako je pred Appleom vrlo uzbudljiva jesen. Jasno, ovo ne znači kako će svjetlo dana ugledati i iPhone 8 iz glasina

Još uvijek postoje špekulacije da će Apple razdvojiti iPhone liniju - uz otkrivanje modela iPhone 7s i 7s Plus početkom rujna, te naknadno otkrivanje modela osam nekoliko mjeseci kasnije. 

Cook je za vrijeme konferencijskog poziva naglasio i kako Apple planira otkriti 'još proizvoda kasnije ove godine', no pitanje je hoće li u igri biti iPadi (tek su osvježeni) ili Mac računala. 

Appleov čelnik je sugerirao i da Apple radi na izradi autonomnih sustava za 'više od automobila'. Danas je praktički javna tajna to da već koju godinu Apple radi na autonomnim vozilima - na ovaj ili onaj način. Dok svoj proizvod nisu dali razjasniti van onoga što su pružale glasine, za konferencijskog poziva vezanog uz poslovanje, Cook je otkrio da 'autonomni sustavi mogu biti iskorišteni za više segmenata, a ne samo automobile'. 

Jedno je jasno. S čak 261,5 milijardi (!) dolara na raspolaganju, Apple može učiniti - bilo što što zamisli.