ATP MADRID

Težak poraza Ćorića za drastičan pad na ATP ljestvici. Zverev je bio nadmoćan

26.04.2024 u 23:23

Bionic
Reading

Peti tenisač svijeta, Nijemac Aleander Zverev, s uvjerljivih je 6-3, 6-2 svladao najbolje rangiranog Hrvata Bornu Ćorića (ATP - 34.) u drugom kolu ATP Masters 1000 turnira u Madridu.

Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj, u kojem je 27-godišnji Zverev došao do najuvjerljvije pobjede protiv vršnjaka iz Zagreba te poveo sa 4-3. Ćorić je svladao Zvereva u tri od prva četiri dvoboja na ATP Touru, ali je Nijemac od 2018. nanizao tri pobjede.

Bio je ovo njihov prvi obračun na zemljanoj podlozi u kojem se Nijemac pokazao u puno boljem izdanju od prošlogodišnjeg polufinalista na madridskom Mastersu.

Ćorić je u prvom setu poveo sa 3-2 spasivši u petom gemu tri 'break'-lopte, a onda je Zverev nanizao četiri gema i dvaput slomio servis hrvatskog tenisača. Priča je ponovljena u drugom setu. Ćorić je održavao rezultatsku ravnotežu do 2-2, da bi Nijemac ponovno nanizao četiri gema i za 86 minuta došao do pobjede koja ga vodi u treće kolo i donosi dvoboj protiv Kanađanina Denisa Shapovalova za plasman u osminu finala.

"Ćorić je uvijek opasan suparnik, veliki je borac i uvijek moraš biti oprezan. Doista mislim da sam večeras odigrao jako dobar meč. Jako sam zadovoljan svojom formom. Nadam se da ću nastaviti ovako igrati", izjavio je Zverev nakon meča u kojem nije bio suočen s 'break'-loptom.

Gubitkom bodova za prošlogodišnje polufinale u Madridu, Borni Ćoriću slijedi značajan pad na pojedinačnoj ATP ljestvici. Nova će biti objavljena 6. svibnja, a na njoj će najbolji hrvatski tenisač biti izvan društva 50 najboljih igrača svijeta.