vraća se u kaliforniju

Senzacionalan transfer koji je uzdrmao NBA ligu; LeBron James dobio je suigrača s kojim će Lakersi ponovno napasti titulu prvaka

30.07.2021 u 20:21

Bionic
Reading

Los Angeles Lakersi odradili su fantastičan posao. Momčad u kojoj glavnu riječ vode LeBron James i Anthony Davis prošle je sezone imala velikih problema i ostala bez prilike da brani naslov prvaka te su ovog ljeta krenuli po pojačanja. I u svoje redove doveli jednog od najboljih u cijeloj ligi

Washington Wizardsi i Los Angeles Lakersi dogovorili su veliku razmjenu! Russell Westbrook (32) stiže u Los Angeles (uz još dva buduća izbora drafta), a put Washingtona će krenuti čak četiri igrača Lakersa - Kyle Kuzma, Kentavious Caldwell-Pope, Montrezl Harrell i Isaiah Jackson (uz još jedan izbor drafta)!

Da, Lakersi su 'ubrali' jednu od najvećih NBA zvijezda jer Westbrook je 'Mister triple-double', MVP lige iz 2017. godine, igrač koji definitivno - ako se uklopi u momčad - donosi prevagu. Posljednje je četiri sezone završavao s triple-double prosjekom, no nije se najbolje snašao prvo u redovima Houston Rocketsa, a potom ni u Washingtonu. Teško je bilo priviknuti se na novu okolinu nakon punih 11 godina 'drmanja' u Oklahoma City Thunderima.

No, sada se Westbrook vraća kući, rođen je u Kaliforniji, studirao je i igrao za sveučilište UCLA, te će uz LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa činiti jedan od najubojitijih trojaca u NBA ligi.

Prošlu je sezonu Westbrook završio s prosjekom od 22.2 koša, 11.5 skokova i 11.7 asistencija, a u karijeri je do sada ostvario čak 184 triple-double učinka.