JESENSKI PRVACI KRENULI

Počele pripreme Hajduka, evo tko se sve pojavio i što kažu trener i sportski direktor

03.01.2024 u 19:08

Bionic
Reading

Trener Mislav Karoglan u srijedu je zajedno sa svojim stručnim stožerom na Poljudu okupio nogometaše Hajduka na početku priprema za nastavak sezone, nakon što su igrači tijekom jutra obavili individualna testiranja

Prvotimcima se uz trenera u svlačionci na početku nove godine obratio predsjednik Lukša Jakobušić, a zatim i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, nakon čega je trener Karoglan poveo momčad na prvi trening održan na pomoćnom igralištu Poljuda.

Prvom okupljanju prisustvovalo je sljedećih 30 igrača:

Lovre Kalinić, Ivan Lučić, Borna Buljan, Fahd Moufi, Dino Mikanović, Zvonimir Šarlija, Filip Uremović, Josip Elez, Dominik Prpić, Šimun Hrgović, Niko Sigur, Mihael Žaper, Anthony Kalik, Vadis Odjidja Ofoe, Rokas Pukštas, Filip Krovinović, Yassine Benrahou, Roko Brajković, Emir Sahiti, Aleksandar Trajkovski, Leon Dajaku, Filip Čuić, Marko Livaja, Nikola Kalinić, Noa Skoko, Bruno Durdov, Ferro, Ivan Čubelić, Luka Vušković, Laszlo Kleinheisler.

Dario Melnjak je u procesu rehabilitacije od ozljede koljena, Ismael Diallo je odsutan zbog reprezentativnih obaveza s Obalom Bjelokosti koja nastupa na Afričkom kupu nacija, a Ivan Dolček je virozan te će se kroz nekoliko dana priključiti radu s ostatkom momčadi.

Bijeli će do ponedjeljka trenirati na Poljudu, a zatim momčad putuje u Umag gdje će odraditi središnji dio priprema te odigrati četiri prijateljske utakmice. Hajdukovi suparnici bit će slovenski prvoligaši Aluminij Kidričevo i Koper, mađarski prvoligaš MOL Fehervar te poljski prvoligaš Slask Wroclaw.

  • +4
NK Hajduk, pripreme Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius i trener prve momčadi Mislav Karoglan obratili su se predstavnicima medija uoči prvog treninga u novoj 2024. godini i početka priprema za nastavak sezone.

'Jučer smo doveli jako ozbiljnog igrača. Laszlo želi igrati i jako je motiviran, želi ići s Mađarskom na euro. Glavni cilj zašto je došao je što želi biti prvak s Hajdukom, a izvrsno je što odlično poznaje HNL. Za Nikolu Kalinića svi znamo u kakvoj je bio situaciji, treba mu dati određeno vrijeme i vidjeti u kakvoj će biti formi. Zimski prijelazni rok je uvijek težak. Imamo plan kojega se držimo, možda će neki igrači i otići, sve je moguće', govorio je sportski direktor Nikoličius, a prenosi hajduk.hr.

'Kažu da treninzi pripadaju treneru, utakmice igračima. Prebitne su mi pripreme. Čekaju nas dvije jake utakmice na startu prvenstva, tako da moramo odmah biti spremni.  Idemo odmah s nogometnim dijelom, bazični dio smo odradili u individualnom programu. Prije svega želim momcima zdravlje jer je to ono prvo. Prostor za napredak vidim u svim fazama igre, koliko god obrana bila glorificirana, moramo bolje stiskati neke stvari, faza napada svako može biti bolja i nisam zadovoljan tranzicijom, ona nam nije dobra', rekao je trener Karoglan.