Još od Hardena

Nikola Jokić ponovno najbolji, Amerikanci godinama čekaju svog MVP-ja

09.05.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Jokiću je ovo treća MVP nagrada u četiri godine te je sada izjednačen na petom mjestu po broju trofeja za najboljeg igrača lige

Nikola Jokić proglašen je najvrjednijim igračem ove sezone te mu je ovo treća nagrada MVP-a u četiri godine. Srpski centar dobio je 926 bodova na glasanju te mu niti jedan drugi igrač nije bio ni blizu, drugi je završio mladi Shai Gilgeous-Alexander, treći je bio Luka Dončić. 2022. nagrada za najvrjednijeg igrača lige dobila je ime po najvećem igraču ikada, Michaelu Jordanu.

Zanimljiv je podatak da je zadnji američki MVP bio James Harden, 2018. godine. Jokić je ove godine na prosjeku od 26.4 koša, 12.4 skokova i 9 asistencija, uz 1.4 ukradenu loptu i 0.9 blokada. Iz igre je šutirao izvanrednih 58 posto, s trice je bio na 36 posto, dok je s linije slobodnih bacanja zabio 82 posto pokušaja.

Denver Nuggetsi su regularnu sezonu završili na omjeru od 57 pobjeda i 25 poraza, no Nuggetse čeka težak posao u obrani naslova jer u polufinalu Zapada kaskaju za Minnesotom 0-2 koja ih je oba puta pobijedila u Denveru.