zbog epidemije koronavirusa

Kineski nogometaši domaćini u Tajlandu, Kineskinje sele utakmice u Australiju

21.02.2020 u 17:48

Bionic
Reading

Kineska muška nogometna reprezentacija sljedeće će dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru krajem sljedećeg mjeseca morati igrati u Tajlandu zbog epidemije koronavirusa koji hara najmnogoljudnijom zemljom svijeta.

Kina će tako dočekati Maldive 26. ožujka i Guam 31. ožujka u istočnotajlandskom gradu Buriramu, a utakmice će se na zahtjev tamošnjih vlasti igrati bez prisustva gledatelja kako bi se smanjio rizik širenja smrtonosnog virusa Covid-19 koji je dosada odnio više od 2.000 života.

Iz istog razloga Azijska nogometna federacija odlučila je premjestiti uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman na Olimpijske igre u Tokiju između nogometašica Kine i Južne Koreje. Umjesto u Wuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, kineske nogometašice će biti domaćini u Sydneyju.

To znači da će prva utakmica biti odigrana 6. ožujka u Južnoj Koreji, a uzvratna pet dana kasnije u Sydneyju, a bolji iz tog dvoboja osigurat će plasman na olimpijski nogometni turnir.

Azija će imati tri predstavnika na olimpijskom turniru, uz domaćine Igara nogometašice Japana, za preostala dva mjesta borit će se Kina i Južna Koreja, te Australija i Vijetnam.

Uz Japanke, nogometašice Kine su najuspješnije na azijskom kontinentu, bile su svjetske viceprvakinje 1999., zatim srebrne na OI 1996. godine, te osam puta prvakinje Azije.