razlog za brigu

Hajduk se bori za naslov prvaka, a račun u milijunskom minusu; što će dioničari reći na to?

03.04.2022 u 10:56

Bionic
Reading

Iako se u Hajduku vesele što su nakon dugo godina konkurenti u utrci za naslov prvaka ali i trofej pobjednika kupa, pogled na račun donosi razlog za brigu. Jer u blagajni je minus i to već prilično velik, a iznosi skoro pa 29 milijuna kuna

Hajduk je u subotu poslao poziv skupštinarima za redovitu klupsku Skupštinu dioničara koja će se održati 10. svibnja i ujedno je objavio kako je kroz 2021. godine ostvario gubitak od 28.788.354,68 kuna, ili lakše rečeno od 28,8 milijuna kuna, ili još jednostavnije, nešto manje od 29 milijuna kuna.

Pod točkom pet dnevnog reda Skupštine, a kako piše Slobodna Dalmacija, nakon raznih izvješća 'uprava kluba predlaže da se cjelokupni gubitak koji je ostvaren u poslovnoj 2021. godini pokrije iz budućeg očekivanog dobitka'.

Ovo je već druga godina da Hajduk posluje s gubitkom, za poslovnu 2020. godinu minus je iznosio 21,8 milijuna kuna.

Autori teksta kažu da brojke nisu neočekivane, jer su u skladu s politikom kluba koji ulaže u momčad, umjesto da je rasprodaje i time namiri minus.

Međutim, sa svim tim podacima klub treba izaći pred dioničare, koji će ipak presuditi ili barem postaviti pitanja što s tim minusom?

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.