UREĐENJE ŠIBENIKA

'Draženov kutak' postaje hram ulične košarke

24.01.2013 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon postavljanja kipa Dražena Petrovića u listopadu 2011. godine, Grad Šibenik sada pristupa drugoj fazi uređenja 'Draženova kutka' i gradi košarkaško igralište pored spomenika na Baldekinu kako bi novi naraštaji nastavili igrati igru po kojoj Dražena poznaje cijeli svijet

Tim povodom u četvrtak je u Uredu gradonačelnika potpisan ugovor s odabranim izvođačem radova, tvrtkom Kulić – invest d.o.o. iz Vinkovaca.

'U neposrednoj blizini sportske dvorane, ovaj će prostor zaživjeti kao urbano mjesto ulične košarke i okupljanja mladih. Davanjem prostora novim naraštajima rekreativnih i profesionalnih košarkaša, odat ćemo počast Draženu na najbolji mogući način', istaknuo je gradonačelnik dr. Ante Županović.

Projektant ovog neobičnog rješenja uređenja košarkaškog igrališta kao krova garaže je Arhitektonski biro Ante Kuzmanić iz Splita, a vrijednost investicije je 2.500.000 kn.

Košarkaško igralište u punim dimenzijama bit će podignuto iznad parkirališta s jedne i spomenika Draženu Petroviću s druge strane, a ispod njega nalazit će se garaža sa smještajnim kapacitetom za oko 30 automobila. Postojeći vanjski parking iznad obližnje osnovne škole ostaje, a postavit će se i odgovarajuća rasvjeta kako bi se košarka mogla igrati i u večernjim satima.