USPOREDIO OVO S RUSIJOM 2018.

Budimir: Jako glup jedanaesterac, ali nemojte Vuškovića razapinjati

24.04.2023 u 21:38

Bionic
Reading

Splitski Hajduk igrao je u finalu nogometne Lige prvaka mladih, ali nakon senzacionalnih pobjeda protiv momčadi kao što su Manchester City, Borussia i Milan, nizozemski AZ Alkmaar ipak je bio prejak. Konačnih 5:0 za Nizozemce to i potvrđuju

Trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir realno je rezonirao poraz od AZ Alkmaara u finalu Lige prvaka mladih.

'Ovo nije bio naš dan. Nismo imali pravu energiju kao do sada. Nismo bili mirni na lopti, gubili smo duele. Pretpostavio sam da je teško igrati svaka tri dana u Europi. Malo se povučemo, dosta trčimo, branimo se, čekamo tranziciju. Da se ova utakmica dogodila za deset dana bili bi vjerojatno puno konkurentniji. Nismo bili dobri, Alkmaar je zasluženo pobijedio', priznao je Budimir, čije riječi prenosi Dalmatinski portal, a zatim se dotakao jedanaesterca na kraju prvog poluvremena.

'Unatoč tome što nismo bili dobri, držali smo 0:0. Međutim, nemojte Vuškovića razapinjati. Jako glup jedanaesterac, ali on je mlad. Dogovorili smo se na poluvremenu da ćemo nešto mijenjati. Imali smo šanse Antunovića i Pukštasa. Da smo zabili možda bi bilo drukčije. Kada su oni zabili drugi gol, mijenjali smo sistem, napravili smo promjene, ali kada im otvoriš prostor, Meerdink je vrhunski igrač. Otišlo je na 5:0, to je ružno. Dio igrača radi presing, dio se povuče'.

AZ je odlična ekipa zar ne?

'Kažnjavaju svaku grešku. Ne znaš tko je bolji, napadač, dva krila, vezni, stoper. I oni su se spremili za nas. Nisu nam dozvolili tranziciju. Bilo je taktičko nadmudrivanje. Da smo bili mirniji na balunu, možda bi to drukčije izgledalo. Nije bilo energije, ritma, agresije, drskosti. Sada jesmo tužni i razočarani, ali pričao sam s igračima u svlačionici da će s vremenom biti ponosni na naš europski put. Hajduk je drugi u Europi, to je ogroman uspjeh. Osjećamo se kao kada je hrvatska reprezentacija izgubila finale Svjetskog prvenstva. Rekao sam momcima da dignu glavu gore'.

Što se dogodilo u finalu?

'Kada nemaš energije, kada gubiš duel, ogromna je potrošnja, psihička i fizička. Falio je uvijek jedan korak. S tribina je izgledalo da se branimo, a to nije bio plan. Nakon poluvremena smo malo došli sebi, ali nakon drugog gola sve je bilo riješeno'.

Vratio se Capan, ali nije bio pravi?

'On je takav karakter, lider. On je dan prije utakmice izvrnuo zglob. Dobio je blokadu da može igrati, izdržao je 65 minuta, svaka mu čast. Ponašao se kao pravi kapetan kakvog Hajduk treba imati'.

  • +7
Hajdukovi igrači s medaljama oko vrata i suzama u očima Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Doček?

'Teško je govoriti. Nisam pristalica dočeka kad izgubiš, ali radi tih momaka onda da. Žao mi je publike. Došli su u ogromnom broju. Možda smo ih malo razočarali, ali njihova pjesma podrške na kraju nam znači. Prepoznali su trud igrača, trenera, Akademije, stožera, kluba. Svima će nam biti lakše kada prespavamo', zaključio je Budimir.

  • +19
Juniorska Liga prvaka, finale: AZ Alkmaar - Hajduk, 24.4.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL