stižu kritike

Skandal na pomolu? Fanovi Eurosonga tvrde da je Damir Kedžo kopirao pjesmu slavnog glazbenika

13.01.2023 u 10:23

Bionic
Reading

Na Drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji 'Svijet diskografije' Zlatka Turkalja u četvrtak su predstavljene pjesme koje će se natjecati u finalu ovogodišnjeg izdanja Dore. Deveteročlani žiri je od 196 pristiglih prijava izabrao njih 18 koje će se 11. veljače u Opatiji boriti za odlazak na Eurosong u Liverpool

Nakon što su sve pjesme puštene, na društvenim mrežama i forumima počeli su se nizati komentari. Osim što se kritizira ovogodišnji izbor pjesama, neki tvrde da je pjesma Damira Kedže 'Angels and Demons' među najvećim favoritima ovogodišnjeg natjecanja, druge pak podsjeća na poznati hit 'Human' britanskog pjevača Rag'n' Bone Mana iz 2017. godine.

'Kedžo je razočarao, čujem Human (Rag n Bone) dok slušam tu pjesmu, jel moguće Kedžo? Ako ja kao laik to čujem, kako to nisu čuli tzv. profesionalci dok su radili tu pjesmu pobogu?', 'Pjesma Damira Kedže gotovo kopija Rag'n'Bone Man - Human. Ne znam kako mogu napraviti tako sličnu stvar tom hitu', 'Pa Kedžo će biti diskvalificiran na prvu. Doslovce plagijat Human od Rag'n'Bone man', samo su neki od komentara.

Podsjetimo, jedan od naših ponajboljih pjevača koji je na Dori pobjedio s pjesmom 'Divlji vjetre' nije otišao na Eurosong budući da je natjecanje bilo otkazano zbog pandemije koronavirusa. Za sad se oko spomenutih kritika na račun pjesme 'Angels and Demons', još nije oglasio.

'Ima poruku, zarazan refren i elemente svega, što je meni i kao osobi, glazba koju volim, a profesionalcu nešto što je iskorak naprijed, u nešto novo. Većina autora je već pisala pjesme koje su postale globalne uspješnice, pisali su pjesme za Euroviziju pa sam i sam želio okušati suradnju s ekipom s kojom još nisam surađivao', ispričao je ranije za Slobodnu Dalmaciju.

  • +4
Damir Kedžo Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic / CROPIX