trajat će do 25. svibnja

O'Bojeni zidovi - Izložba Mile Lončar

29.04.2024 u 23:41

Bionic
Reading

O'bojeni zidovi projekt je Kulturnog kluba O'grada, nastao u suradnji s Knjižnicom grada Zagreba, knjižnicom Kustošija. Projekt donosi djela renomiranih hrvatskih ilustratora. Druga izložba, u nizu od pet, predstavlja lutke iz slikovnice Silvije Šesto 'Bumbastično izdanje', samostalne umjetnice i lutkarice Mile Lončar, uskoro objavljene u Nakladi Semafora

Popularan lektirni naslov u četiri dijela, 'Bum Tomica' koji ne samo da je rado čitan već i sjajno nekoliko puta postavljen na kazališne daske, dugovječno igran i popularan i u strip izdanju, u ovom djelu dobiva novu, lutkarsku dimenziju.

Već vrlo popularna i poput 'Bum Tomice' omiljena autorica lutaka, Mila Lončar autorski je olutkarila niz priča ponovno se poigravši s lutkama u nekoliko razina poruke. Ona vrlo bitna kao i u prethodnim djelima jest mogućnost realizacije 'izničeganešto', mogućnost reciklaže, stvaranja novih vrijednosti iz mrtvih odbačenih stvari. Potpuno animacijski 'Bumbastično izdanje' nevjerojatan je spoj likovnog i književnog i djelo koje će poslužiti kao temelj buduće animacije lektirnog naslova a za mlade bit će to još jedna prilika da zavole čitanje prepoznajući se u vlastitim situacijama, nedoumicama, dvojbama, šalama, životu.

Na izložbi će biti izloženo 80 lutaka. Izložba će biti otvorena od 29. travnja a trajat će do 25. svibnja. u izlozima Knjižnice Kustošija. Projekt je podržan od strane Grada Zagreba.