PROMO

Najnoviji Marvelov super junak je cool tip

03.03.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Povodom premijere serije ‘Legion’ koja je premijerno prikazana 9. veljače u 22:00 sata na kanalu FOX, prisjetit ćemo se vjerojatno i najpopularnijih Marvelovih superjunaka koji su promijenili naše poimanje moći

Najnoviji u nizu je David Heller (Dan Stevens) – glavni lik serije Legion! Nakon svjetske premijere, facebook i forumi su prepuni sjanih komentara koji su uglavnom vezani na lik Davida koji je posebno zaintrigirao ženski dio publike! Malo zbunjen, preplašen, prezgodan, prodornih očiju – dečko je koji tek počinje uviđati kako postoji ozbiljna mogućnost da posjeduje neke nadljudske moći te da ne boluje od psihičke bolesti kao što su ga cijelog života uvjeravali.  Dok ne saznamo točno o kojim je moćima riječ - za nas će biti cool tip, beskrajno šarmantan u procesu upoznavanja samog sebe. David je i ‘čovjek kaos’ koji na prvu ostavlja dojam dečka koji se ne snalazi, nesiguran je i ne osjeća se dobro u svojoj koži dok istovremeno na svoj simpatičan način promatra ljude oko sebe i svijet koji nikako ne može razumjeti - iako to silno želi. Prva epizoda konfuzna je na identičan način kao I Davidov um

Podsjećamo na dosadašnje najpoznatije super junake s kojima smo rasli te one koji su zauvijek promijenili pop kulturu i dali joj sasvim druge obrise:

Spiderman je junak koji nas uči da s velikom moći dolazi i velika odgovornost, čega postaje svjestan dok se suočava s najgorim zločinima grada New Yorka. Njegova priča je obilježena privatnom tragedijom - smrću dragog ujaka, koja ga je zauvijek promijenila.  Spidermana ljudi vole jer spada među one, nazovimo ih ‘normalne’ junake: ima djevojku, ima svoje financijske probleme, nije prehladan, nije precool, običan je, ali samim time i jako zanimljiv – baš kao i svaki zgođušni dečko iz susjedstva.

Captain America nam je drugi na listi. Budući da je čovjek ‘ispred svog vremena’, on je bastion slobode i pravde, nadahnjuje Avengerse da nikada ne odustaju od svojih herojskih ideala. Njegov najveći atribut nije tek to što ima jedinstveno oružje – svoj moćni štit, već je njegova najveća odlika sposobnost inspiriranja drugih da uvijek donesu ispravne odluke koliko god one ponekad bile teške.

Iron Man - Tony Stark je puno toga – on je genijalac, milijarder, playboy, filantrop - ali kao Iron Man on predstavlja nešto više. Vjerojatno najpopularniji među fanovima, Iron Man je junak koji s velikom hrabrošću gleda u lice opasnosti; No ispod svoje ‘maske’ superheroja leži čovjek od krvi i mesa, koji spremno stavlja glavu u torbu dok se bori protiv zlih supersila. Kako bi svijet učinio boljim mjestom za život, on također koristi i svoju doista briljantnu pamet.

Premijerom Legiona na kanalu FOX, upoznat ćemo novog junaka koji će zasigurno osvojiti sve fanove Marvelovih stripova i dospjeti na top liste najboljih strip junaka. Serija je novi projekt genijalnog producenta – Noaha Hawleya koji je u suradnji sa Johnom Cameronom osvojio brojne nagrade za seriju Fargo. Istinskim fanovima, Legion je poznat već otprije – iz istoimenog stripa čiji su autori Chris Claremont i Bill Sienkiewicz. David Heller je simpatičan, ali pomalo zbunjen mladić pred kojim se nalazi nepredvidiva budućnost. Kada shvati jačinu svojih moći, ništa mu neće moći stati na put.

U Zagrebu je za brojne uzvanike medijskog i marketinškog svijeta održana i premijerna projekcija prve epizode serije čak tjedan dana prije svjetske premijere serije, u prostoru Muzeja Iluzija koji je svojim psihodeličnim abijentom sjajno dočarao unutarnji svijet glavnog junaka.