NAPETA AKCIJA

Ako još niste, svakako je pogledajte: 'Reacher' obara rekorde, postala je prva najgledanija serija iz Amazonove produkcije

12.03.2022 u 13:26

Bionic
Reading

Na Amazonov streaming servis početkom veljače stigla je dugo očekivana akcijska serija 'Reacher' o popularnom liku iz serije romana Leeja Childa, a zahvaljujući njoj Amazon po prvi put ima najgledaniju seriju na američkom tlu. Reacher je naime zasjeo na prvo mjesto Nielsenove streaming ljestvice s preko 1,6 milijardi odgledanih minuta

Ako vam ime Reacher zvuči poznato to je zato što ste ili pročitali nekoliko romana Leeja Childa u kojem je bivši vojni policajac dvometraš Jack Reacher glavni junak ili ste pak pogledali filmske ekranizacije Childovog djela s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi.

Svojedobno se puno pisalo o Tomu Cruiseu kao Reacheru, najviše zbog toga što glumi dvometraša, a Reacherova impozantna visina ipak nije sasvim nebitna za njegovu sudbinu, odnosno situacije u koje upada. Cruiseom nije bio zadovoljan ni autor Lee Child, no ta je nepravda konačno sad ispravljena.

Mračnog mrgu s pronicljivim umom i poznavanjem borilačkih vještina glumi javnosti manje poznat Alan Ritchson, koji savršeno utjelovljuje Reachera, s čim se slaže i njegov 'otac' Lee Child. Promjena glumca razveselila je Childa, jer je napokon mogao gledati kako lik koji je napisao na stranicama oživljava na ekranu.

'Mislim da je veličina važna za određene dijelove narativa. Reacher mora prestrašiti ljude i to možete učiniti mnogo lakše jednim pogledom na ovu golemu zvijer, a ne na glumca normalne veličine', rekao je Child.

'Bilo je kritika od strane obožavatelja knjiga, jer su izgradili vrlo jasnu sliku o tome kako bi Reacher trebao izgledati', rekao je pisac, koji je i izvršni producent u emisiji. Kako serija ima osam epizoda autor i ekipa koja je radila na scenariju dobili su više vremena da razjasne priču, koja se temelji na prvoj Childovoj knjizi o Reacheru – 'Killing Floor', objavljenoj 1997. No kako bi gledatelji dobili više informacija o Reacherovu životu u seriju su uključili i neke od Childovih kratkih priča.

Reacher Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Alan Ritchson glumi dvometraša Reachera, koji ima vrlo poseban skup vještina, ali i izražen osjećaj za pravdu pa ne može protiv svoje prirode, što ga dovodi u razne nezgodne situacije. Za one koji ne znaju tko je Reacher, riječ je o iskusnom vojno-policijskom istražitelju koji je odnedavno u civilu. On nema stalnu adresu, mobitel i putuje zemljom samo s najnužnijim stvarima...

Serija od osam epizoda u nešto više od mjesec dana od početka prikazivanja (premijera je bila 4. veljače) postala je ogroman hit, s trona skinuvši najgledanije Netflixove adute poput 'Inventing Anna' i blago rečeno dosadnjikave 'Slatke magnolije' koje očito u Americi imaju svoju vjernu publiku.

  • +9
Reacher Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Reacherovu publiku čini 58 posto muškaraca, a na njihovu sreću snimat će se i druga sezona, za koju je ugovor potpisan odmah nakon premijere prve sezone. No nimalo ne sumnjamo da će se zaredati još nekoliko sezona jer materijala itekako ima budući da je Child hiperproduktivan pisac, a Reacher je junak čak 26 njegovih romana.