obiteljski zdravstveni ured

Najnoviji hir milijunaša: Plaćaju bogatstvo da izbjegnu bolnice i produlje si život

29.04.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Bogataši troše desetke tisuća dolara na personaliziranu zdravstvenu njegu kako bi si osigurali dulji i kvalitetniji život

Američka visoka klasa pokrenula je sasvim novi trend u medicini, angažiranjem privatnih zdravstvenih timova koje plaćaju i do 60 tisuća dolara godišnje, a sve s ciljem osiguravanja starosti sa što manje zdravstvenih teškoća i odlazaka u bolnice.

'Ono što mi radimo jest pružanje usluge obiteljskog ureda, ali posvećenog brizi o zdravlju', pojašnjava dr. Jordan Shlain za CNBC, osnivač vodeće kompanije u ovom sektoru, Private Medical.

Klasični obiteljski ured pojam je koji se odnosi na privatne tvrtke koje se bave upravljanjem investicijama i imovinama bogatih obitelji, kako bi njihov kapital bio siguran i nastavio rasti.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

'Cilj zdravstvenog obiteljskog ureda jest očuvanje zdravlja. Već od dobi od 24 godine, ljudsko zdravlje počinje padati, a mi taj pad želimo maksimalno usporiti', kaže Shlain, čija se poslovna strategija pokazala iznimno uspješnom.

Private Medical postao je pokretač promjene u zdravstvu i biznisu, koji njegu o ultra bogatim obiteljima (s više od sto milijuna dolara kapitala) podiže na novi razinu.

Umjesto toga da nude privatne liječnike i brže posjete kućama, prodaju potpuno personaliziranu i sveobuhvatnu uslugu koja je uz bok najsofisticiranijih obiteljskim uredima za financije i ulaganja.

Od tjelovježbe preko prehrane do istraživanja o produljenju života, operacija i svih pregleda - Private Medical jedino je što bogatašima treba za potpunu i najbolju zdravstvenu skrb. Trenutno rade s preko tisuću obitelji, a urede imaju duž Kalifornije, New Yorka i Miamija.

Njihov tim sastoji se od 135 liječnika, medicinskih sestara, kliničkog osoblja, farmaceuta i stručnjaka za medicinsku podršku, koji pružaju uslugu dežurstva 24/7, uključujući kućne i uredske posjete po potrebi.

Private Medical se nigdje ne oglašava te većinu svog poslovanja ostvaruje putem preporuka svojih članova (odbijajući ih nazivati pacijentima).

Shlain je odbio komentirati pojedinosti o cijenama, ali klijenti Private Medicala kažu da naplaćuje 40 tisuće dolara godišnje za svakog odraslog pacijenta i 25 tisuća dolara po pacijentu mlađem od 18 godina, tvrdi CNBC. Godišnje naknade pokrivaju troškove posjeta, testova i postupaka u ordinaciji, ali ne i hospitalizacije.

Porast ovakvih obiteljskih medicinskih ordinacija, od kojih neke naplaćuju i do 60 tisuća dolara godišnje za članstvo, jasno odražava sve veću potražnju za hiperpersonaliziranom zdravstvenom skrbi bogataša, posebno onih starije životne dobi.

Upravo stoga, očekuje se da će tržište sličnih personaliziranih medicinskih usluga za bogate porasti za više od 50% do 2032., kreirajući biznis vrijedan gotovo 11 milijardi dolara godišnje.