imenovani i novi umjetnički savjetnici

HAVC objavio rezultate javnih poziva za proizvodnju filmova

29.12.2021 u 17:26

Bionic
Reading

Na 32. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, koja se održala u srijedu putem Zooma, donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za proizvodnju filmova te za poticanje komplementarnih djelatnosti

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje debitantskih dugometražnih igranih i dugometražnih igranih filmova, rok 15. rujan (2. rok odlučivanja), pristiglo je ukupno 29 prijava, a sredstva su odobrena za tri projekta u ukupnom iznosu od 9 000 000 kuna, izvijestio je HAVC.

U kategoriji proizvodnje kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova u tom roku rezultirao je odobrenim sredstvima za 13 projekata u ukupnom iznosu od 3 010 000 kuna, a u kategoriji proizvodnje kratkometražnih filmova sredstva su odobrena za pet filmova u ukupnom iznosu od 1 400 000 kuna.

Na Javnom pozivu u kategoriji proizvodnje animiranih filmova, sredstva su odobrena za jedan dugometražni i četiri kratkometražna projekta u ukupnom iznosu od 3 520 000 kuna.

Sufinancirat će se i proizvodnja pet eksperimentalnih filmova, u ukupnom iznosu od 740 000 kuna.

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih filmova, pristiglo je ukupno 110 prijava, razmatrano ih je 108, a sredstva su odobrena za 17 projekata.

Za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih dokumentarnih filmova, rok 14. rujan (2. rok odlučivanja), pristiglo je ukupno 40 prijava, razmatrano ih je 38, a sredstva su odobrena za 14 projekata, dok su na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih filmova, pristigle tri prijave, bez odobrenih projekata.

Na prvom roku Javnog poziva za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2022. sredstva su odobrena za 243 programa u iznosu od 8 994 700 kuna.

Također, imenovane su nove umjetničke savjetnice - za animirani film Ana Horvat, a za eksperimentalni film Renata Poljak. Detalji o rezultatima natječaja nalaze se na web stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.