uoči eura

Dalić ranije najavio mogući odlazak iz Vatrenih, a sad mu je stigla i nemoralna ponuda

08.05.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Od trenutka kad je odveo hrvatsku nogometnu reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva 2018., izbornik Zlatko Dalić navodno je dobio nekoliko nemoralnih ponuda. No, sve ih je redom odbio!

Tako se posljednjih godina pojavilo nekoliko informacijama o nemoralnim ponudama s istoka, ali svima redom se dosad Zlatko Dalić zahvalio. No, nakon što je Hrvatsku odveo do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Katru 2022. opet je postao zanimljiv mega-bogatim klubovima iz Azije, kojima je od prije poznat jer je ostavio dubok trag.

>> Dalić iznenadio izjavom o svojim planovima: Možda je vrijeme za mlađe

Kako se doznaje iz katarskih medija Daliću navodno uoči Eura stigla bogata ponuda koju će teško moći odbiti.

Čak i ako je informacija točna, ako su razgovori obavljeni u tajnosti, nema sumnje kako je Dalić svima koji su ga pokušali kontaktirati dao do znanja da je potpuno fokusiran na Euro u Njemačkoj koji počinje za nešto više od mjesec dana.

Tako je procurila informacija kako je moćni katarski klub Al Sadd SC iz Dohe, aktualni prvak (imaju ukupno 17 titula), odlučio dovesti poznato trenersko ime i ne žele štedjeti. Još od 2011. nisu osvojili Azijsku Ligu prvaka i očito im je stalo opet pokoriti sve u Aziji!

Navodno je upravo Zlatko Dalić prvi na toj listi, a iznos koji su navodno ponudi Daliću je tajna. No, nagađa se po katarskim medijima kako nije manji od 10 milijuna eura po sezoni (navodno u HNS-u ima plaću 1,5 milijuna eura godišnje, op.a.). Malo je reći kako je ponuda koja stiže iz Katra – nemoralna.

No, ako isto tako treba podsjetiti kako je Dalić krajem studenog prošle godine na jednoj konferenciji za medije najavio svoj mogući odlazak iz reprezentacije!

'Odbio sam puno toga zbog ovog Eura, bio sam u grču i pritisku. Ništa drugo me ne zanima, nema cijenu nikakvu moja uloga izbornika. Vodit ću Hrvatsku u Njemačkoj i napravit ćemo tamo sve da budemo pravi. Što će biti kasnije, vidjet ćemo, možda je vrijeme za neke mlađe, sedam godina je puno, ponos, čast', kazao je tada Dalić za Dnevnik Nove TV što je mnoge iznenadilo.

No, tada je očito oima koje je godinama odbijao dao do znanja da je spreman za novi izazaov. I nekoliko mjeseci kasnije iz Katra je procurila informacija kako zaista dolaze po njega. I d aneće štedjeti... No, tek nakon Eura sve će biti puno jasnije, a odgovor ćemo možda znati nakon prve faze natjecanja.

Podsjetimo, u subotu 15. lipnja igraju na Euru, na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska i Španjolska igrati. U srijedu, 19. lipnja igraju Hrvatska i Albanija u Hamburgu, a u ponedjeljak, 24. lipnja u Leipzigu igraju Hrvatska i Italija.