uoči početka kampanje

Stier: Bilo bi dobro da je Miroslav Škoro u HDZ-u

28.02.2020 u 20:12

Bionic
Reading

Kandidati Opcije za promjene predvođeni Mirom Kovačem predali su potpise za kandidaturu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Nakon što je Andrej Plenković jučer predao 45 tisuća potpisa, Kovač je otkrio kako ih je prikupio 17 tisuća i 2. No tvrdi - od masovnosti nema ništa jer siguran je da će svi oni koji su im dali potpise, na izborima 15. ožujka dati i svoj glas.

"Sve će odlučiti naši članovi i vidjet ćete - odlučiti će se većinski za promjene. Nakon izbora moramo staviti sve glave skupa. Mi smo stranački prijatelji. Samo HDZ koji okuplja je HDZ koji pobjeđuje", poručuje Davor Ivo Stier za RTL.

"Opcija za promjene će dobiti većinsku potporu, ali je važno da idemo svi zajedno i da pobijedimo na izborima", dodaje.

Na pitanje da li onda Plenković ne okuplja HDZ-ovce, Stier kaže:"Vodili su se sukobi s ljudima, s referendumskim inicijativima... Umjesto sukoba, mi želimo dijalog. Podijelilo se naše biračko tijelo. Mi ga želimo okupiti".

Na pitanje o Miroslavu Škori, Stier kaže: "Oni nisu naši neprijatelji ni suparnici, s njima želimo pokrenuti dijalog. Naš suparnik je ljevica i SDP".

Na pitanje je li mu žao što Škoro i dalje nije u HDZ-a, poručuje: "Volio bi da, svi koji mislimo na platformi suverenističke politike, da ako već ne budemo u HDZ-u, da imamo suradnju. Ako bi on htio, naravno da bi bilo dobro da je Škoro u HDZ-u. Međutim, on odlučuje sam kako će ići. Ono što mi moramo definirati je da je HDZ demokršćanska stranka, gdje ima mjesta i za malo liberalnije i one konzervativnije, ali da vodi politiku gdje je glavni suparnik ljevica".

"Ja sam dao potporu Miri Kovaču, ali naravno da su dobrodošli svi pa tako i Milijan Brkić koji želi dati podršku opciji za promjene", kazao je.

Ima i vaš glas, pitala ga je reporterka.

"Uzajamno je to", rekao je na kraju Stier.