iznajmljena do listopada

Privatni bazen i fitnes centar: Ovo je luksuzna vila od koje novi ministar dobro zarađuje

17.05.2024 u 11:57

Bionic
Reading

U trećoj vladi Andreja Plenkovića resor turizma i sporta preuzet će Tonči Glavina, dugogodišnji državni tajnik

Glavina je gotovo cijeli svoj životni vijek proveo u turizmu, a mnogima je u oči upalo to da u svom 'portfoliju' ima atraktivnu vilu s pet zvjezdica nedaleko od Klisa u zaleđu Splita, kao što je tportal već pisao. Vila na Bookingu ima ocjenu 9,9, ali mora se istaknuti - na malom uzorku od tek 10 recenzija. Kako se navodi u oglasu, ima privatni bazen i fitnes centar, a pogled iz nje pruža se i na more i na planine.

Ako ste poželjeli provesti odmor u vili budućeg ministra, morat ćete pričekati barem do listopada jer je prema podacima koji se mogu pronaći na Bookingu iznajmljena sve do tada.

Može primiti osmero gostiju, a za jedno noćenje u lipnju morali biste platiti 510 eura, što vam je zapravo samo 63 eura po glavi za noćenje. No može se unajmiti samo za najmanje pet noćenja, što je logično jer čišćenje kuće iziskuje vrijeme i predstavlja trošak za domaćina.

Glavina se školovao u Americi i u domovinu se vratio 2008. sa suprugom, Amerikankom Tracey Allison Glavina, te na Klisu odlučio preurediti 400 godina staru obiteljsku kuću, a kupili su i prvi komad zemljišta, posadili višnjik i masline te se počeli baviti uzgojem povrća i hrane u OPG-u Glavina.

Potom je na dijelu svoje djedovine 2021. godine izgradio ovu vilu za iznajmljivanje, čija se vrijednost danas procjenjuje na 450 tisuća eura. U svojoj imovinskoj kartici ekstenzivno je objasnio porijeklo novca za ovu investiciju: to su nasljedstvo, očeva pozajmica, plaća, štednja i novac od prodaje luksuznog automobila vrijednog 180 tisuća kuna.

Vila s pet zvjezdica, po podacima iz imovinske kartice, donosi mu prihod od oko 60 tisuća eura godišnje.

Glavina je na Bookingu u ulozi domaćina napisao da se potpuno nova obiteljska vila modernog dizajna i arhitekture nalazi u Klisu, srcu srednje Dalmacije, a udaljena je 15 minuta vožnje od mora.

'Bazen sa zdravom slanom vodom, prekrasan pogled na more, grad i prirodu, jedinstven vinski podrum/soba za zabavu, širok otvoreni tlocrt i velika terasa s vanjskom kuhinjom i roštiljem učinit će da ne želite otići nikamo i svakako će vaš odmor učiniti jedinstvenim. Vila je u obiteljskom vlasništvu i upravljanju. I moja supruga Tracey i ja (Tony) smo turistički profesionalci i konačno smo izgradili našu vilu iz snova. Toliko uživamo u Klisu i njegovoj netaknutoj prirodi da imamo svoje malo imanje. Uzgajamo organsku hranu i puno voćaka. Proizvodimo vlastito nagrađivano maslinovo ulje i vlastito vino. U prodaji su vina i maslinova ulja', pohvalio se Glavina.