šušnjar i ppd

Plenković komentirao odnose s DP-om i nove ministre: Snaći će se

16.05.2024 u 14:05

Bionic
Reading

Nakon što je konstituiran 11. saziv Hrvatskog sabora, mandatar za sastav nove Vlade Andrej Plenković u četvrtak je poručio da se radi na finalizaciji najsitnijih detalja programa Vlade koji se usuglašava sa svim partnerima te vjeruje da će sve biti kako treba

'Čestitam iskreno svim zastupnicima koji su dobili povjerenje hrvatskih građana. Smatram da je govor predsjednika Sabora bio sjajan i poslao je poruke poštovanja, respekta, međusobnog uvažavanja. Biti u Saboru nosi puno odgovornosti, naravno, i prava, ali cijela naša poruka sada kada idemo u treći mandat je da to bude što civiliziranije, pristojnije, kulturnije', poručio je Plenković.

Na pitanje hoće li biti pristojnije možda zato što sada DP neće udarati po njemu, Plenković je uzvratio da je prije bilo svega od svih.

Odgovorio je i na upit o novom ministru demografije Ivanu Šipiću, koji je bio u sukobu s dalmatinskim HDZ-ovcima, kazavši – to vam je demokracija.

Što se tiče ove Vlade, partneri iz DP-a su predložili dva bivša člana HDZ-a, Ivana Šipića i Josipa Dabru, kazao je, dodavši da njih poznaje dok je novog ministra gospodarstva Antu Šušnjara upoznao jučer, za kojeg je ocijenio da ima vrlo sličan background kao ministar Damir Habijan te da će se snaći.

Što se tiče Šušnjarove povezanosti s PPD-om, kazao je da ga je pitao i ne vidi da je 'drugi brat imao s tim veze, ali vidjet ćemo'.

Dodao je i da se radi na finalizaciji najsitnijih detalja programa Vlade koji se usuglašava sa svim partnerima.

Fokus je u konstruktivnom programu za sve izazove, s određenim inputima, istaknuo je, uz nadu da će sve biti kako treba.

Za odustajanje DP-ovca Marija Radića od ulaska u Vladu tek je poručio da ta odluka nema nikakve veze s HDZ-om.