bivši ministar

Hasanbegović: Zovite Plenkovića, on sutra može odlučiti tko je većina

28.04.2024 u 19:01

Bionic
Reading

Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture u Vladi Tihomira Oreškovića, a kojeg je DP neuspješno htio ponovno nominirati za ministra kulture, komentirao je postizborne kombinacije

'Složit će se Vlada, imaju svi svoje ideje. Nisu ni Peđa Grbin, niti Siniša Hajdaš Dončić odustali od svoje koncepcije', rekao je Hasanbegović za Dnevnik.hr, a na pitanje imaju li svi istu šansu za to rekao je da nemaju.

'Ma nemaju. Ja to humoristički gledam, hoću reći da svi imaju neku viziju. Zovite Andreja Plenkovića, na njemu je odluka', rekao je. Vezano za spominjanje njega kao kandidata za ministra kulture, kaže da se o tome uopće nije razgovaralo.

  • +12
Zlatko Hasanbegović Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

'Prvo, metodologija svih pregovora u životu i politici je da se vidi tko je većina, a onda se raspravlja o mjestima. Tzv. mjestima. Sve što se piše u medijima je besmisleno jer se ne raspravlja o mjestima. Prvo se treba ustanoviti tko čini većinu. Kada se to ustanovi onda će se raspravljati o tome. Mora se prvo znati tko čini Vladinu većinu. Nazovite Andreja Plenkovića, on sutra može odlučiti tko je vladina većina', rekao je Hasanbegović.