TKO BI REKAO

Na Chromebook računala stiže i Photoshop

02.10.2014 u 20:52

Bionic
Reading

Adobeov Creative Cloud od sada uključuje i nešto računalne snage cloud sustava kako bi upogonio verziju Photoshopa prilagođenu za rad u internetskom pregledniku Chrome, ili točnije - Chromebook računalima

Mnogi su Chrome OS doživljavali kao nespretno rješenje za svakodnevni rad, a u nekom smislu je 'velika rupa' popunjena ovim uratkom iz Adobea. Kompanija je uz Google u ponedjeljak otkrila Project Photoshop Streaming, posebno izrađenu verziju softvera namijenjenog obradi fotografija, a koji će raditi u internetskom pregledniku Chrome na Windows računalima ili Chrome OS prijenosnicima.

Usprkos imenu Creative Cloud, Adobeovo rješenje je do sada bilo isključivo dostupno računalima i mobilnim uređajima koji su mogli instalirati programski paket - nikako kao 'web aplikacija'. Stvari su sada podignute na razinu više, iako valja imati na umu da je još uvijek riječ o pokusu ove dvije kompanije.


Project Photoshop Streaming je, barem za sada, ograničen na Creative Cloud pretplatnike u nekoliko obrazovnih ustanova u SAD-u. Budući se sve izvodi u cloud sustavu, potrebna je mreža velike brzine i kvalitete (kratko vrijeme odziva), a čak i tada će sustav raditi mnogo sporije od onoga na što su korisnici navikli na 'punokrvnim' računalima.

Nešto više informacija od obje kompanije je moguće pronaći na izvornom linku