LOGIČAN POTEZ

Kinezi nakon Volva kupuju i ovu automobilsku tvrtku!

22.02.2017 u 14:12

Bionic
Reading

Nakon što je prvi put u četrdeset godina ostvario profit, Lotus, proizvođač engleskih sportskih automobila, mogao bi dobiti novog vlasnika, kineski Geely koji je vlasnik Volva

Dvije stvari su konstanta kroz povijest Lotus automobila: nevjerojatna vozila i financijske borbe. Česte promjene vodstva ostavila su budućnost tvrtke u zraku. I dok je nova uprava poboljšala kvalitetu i postavila novi plan proizvoda na mjesto, čini se da bi Lotus uskoro mogao imati novu nadređenu tvrtku. 

Objavljeno je da je kineski proizvođač automobila Geely zainteresiran za preuzimanje Lotusa. Britanski proizvođač automobila je u vlasništvu Protona od 1996. godine, ali nakon što je Proton prodan DRB-Hicomu, velikoj malezijskoj korporaciji 2012. godine investitorima je predložio prodaju Lotusa. 

Malezijski Star Online izvještava kako Geely, vlasnik tvrtka Volva, je zainteresirana za kupnju Lotusa od Protona. U izvješću se navodi da Geely nema interesa za masovno proizvedena vozila iz Protona, te da bi Lotus bio sjajan ‘partner’ Volvu unutar korporacije. Osim toga, Lotus treba priljev novca, a Geely bi u potrazi za daljnjim natjecanjem na globalnoj sceni dobio veliko tehničko i inženjersko znanje iz Lotusa.