ZNAMO I CIJENU

Imate li dovoljno snažno računalo za Oculus Rift?

07.01.2016 u 10:26

Bionic
Reading

Oculus Rift napokon ide u pretprodaju, a za koji mjesec i u prodaju. Osim paprene cijene za njega će vam trebati i vrlo snažan PC

Iako je prvotno najavljivano da će Oculus VR stajati između 300 i 400 američkih dolara, to će na kraju biti – 600. Naime, njegovi su autori objasnili kako su se stvari drastično promijenile kada ih je kupio Facebook. Tada su odjednom dobili pristup značajnijoj količini novca pa su mogli poraditi na kvaliteti cijelog iskustva. I to na kraju krajeva i košta.

No tih 600 dolara, naravno, nije sve što će vam trebati. Trebat će vam i vrlo snažan PC. Iz Oculusa kažu da je vrijeme da pripremite Nvidijinu GTX 970 ili AMD-ovu grafičku karticu R9 290, tri priključka USB 3.0, jedan USB 2.0 te procesor Intel i5-4590.

Osam GB RAM-a se podrazumijeva, a kako biste VR uopće mogli priključiti na računalo, trebat će vam video izlaz HDMI 1.3, ali i tri USB 3.0 porta te jedan USB 2.0 port.

Da bi korisnicima olakšao život, Oculus je na svojim stranicama objavio i alat koji će vam provjeriti računalo i reći je li ono dovoljno snažno to jest zadovoljava li sve kriterije.

Internet je, očekivano, odjeknuo burnim reakcijama na... pa... sve vezano uz Oculusov Rift. Ovo je jedna od naših omiljenih: