SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Trener Osijeka uoči utakmice s Hajdukom otkrio 'tajnu' iz svlačionice: Vidim da je momčad ljuta...

28.02.2023 u 22:23

Bionic
Reading

Osijek u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa (srijeda, 1. ožujka, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv) na svom Gradskom vrtu dočekuju Hajduk. Momčad koju vodi Rene Poms već četiri utakmice u nizu ne zna za pobjedu, ima tri poraza i remi, nisu zabili niti jedan jedini gol

Osijek je u 'slobodnom padu', krajem siječnja svladao je Goricu, a onda cijeli mjesec - kiksao. Veljaču su obilježili porazi od Lokomotive, Istre 1961 i Varaždina te domaći remi protiv Slaven Belupa.

Da stvar bude još i gora, Osijek na te četiri utakmice nije uspio zabiti niti jedan jedini gol, a sva tri poraza bila su minimalna, 1:0. Mala je to utjeha, trener Rene Poms zato sa svojim nogometašima u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa mora tražiti iskupljenje! A to neće biti lako jer na Gradski vrt stiže Hajduk (srijeda, 1. ožujka, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv).

'Situacija nije kakvu smo željeli, svlačionica zna da trenutno zauzvrat ne dobivamo ono što ulažemo kroz treninge i vidim da je momčad ljuta zbog toga. Za mene je to pozitivan znak, mislim da puno dajemo i nedostaje malo sreće da se sve nadogradi. Kada se taj trenutak dogodi, a svi vjerujemo da hoće, stvari će biti onakve kakve želimo', rekao je trener Osijeka Rene Poms u najavi utakmice s Hajdukom.

Osijek je, slično kao i Hajduk, desetkovan ozljedama, nema bolesnog Fiolića, ozlijeđenog Gržana i kartoniranog Miereza, a Caktaš se tek oporavlja nakon bolesti...

  • +9
Osijek - Varaždin, SuperSport HNL, 26.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Imamo plan za utakmicu, ideju kako ostvariti pozitivan rezultat. Znamo da su Kup utakmice posebne jer su eliminacijske, računa se samo prolaz, samo pobjednik ide u idući krug natjecanja i zbog toga moramo pružiti svoj maksimum. Drago mi je što dobivamo i pozitivne impulse od navijača, što će biti podrška u ovoj značajnoj utakmici. Želimo biti dominantni, želimo pobijediti i pokazati navijačima da zajedno možemo ostvariti prolaz', kaže Poms te se osvrnuo i na Hajduk koji je također u krizi, posebice nakon teškog 4:0 poraza u nedjeljnom derbiju s Dinamom:

'Za mene je uvijek važnije kakvi ćemo mi biti. Na suparnika ne možemo utjecati iako vidimo da rezultatski ni kod njih nije optimalna situacija. Ali to može biti i opasno jer ne znamo ni što možemo očekivati pa mi je draže kada je fokus na mojoj momčadi i našim ciljevima. Hajduk je uvijek Hajduk, sigurno dolaze u Osijek sa željom da naprave dobar rezultat, ali bit ćemo spremni i na to je usmjeren moj fokus uoči utakmice', zaključio je Poms.