motivirani nijemac

Toni Kroos postao je priča godine u Njemačkoj; te ružne riječi nikad neće zaboraviti...

30.04.2024 u 10:43

Bionic
Reading

Uoči prve utakmica polufinala nogometne Lige prvaka, u kojoj se u Münchenu sastaju Bayern - Real Madrid (Arenasport, 21 sat), glavna priča svakako je bio Toni Kroos

Ljudi koji prate nogomet, te poglavito oni koji simpatiziraju Bayern, znaju kako je Toni Kroos upravo iz tog kluba prije nešto manje od deset godina prešao u Real Madrid, gdje je ubrzo postao nezamjenjiv u veznom redu i uz Modrića je tvorio možda i najbolji vezni par na svijetu kad su bili na vrhuncu.

No, s druge strane Kroos će na Allianz Areni imati i dodatni motiv da odigra iznad svojih mogućnosti.

Iako su u njega kad je bio u Bayernu mnogi sumnjali u povijesti će ostati zapisano kako je kao igrač Reala čak pet puta osvojio Ligu prvaka i ukupno je osvojio najviše međunarodnih naslova od svih njemačkih igrača u povijesti.

A podatak kako je 34-godišnji Kroos vraćen u reprezentaciju, u što ga je uvjerio izbornik Julian Nagelsmann, dovoljno govori koliko ga trebaju. Jer ipak su domaćini Eura…

A s druge strane Kroos jako dobro pamti kako se borio za mjesto u momčadi Bayerna gdje su igrači poput Bastiana Schweinsteigera, Francka Ribéryja, Arjena Robbena i Thomasa Müllera uvijek bili u prednosti. Tako da se iz ove perspektive čini kako je odlazak u Real bio rizik, ali i pun pogodak.

Zato su izbornik i ostali shvatili da takvog Kroosa, koji briljira u Realu, trebaju. A to se i vidjelo u prvim povratničkim utakmicama…

'Ono što je radio na utakmicama u ožujku je točno ono što je radio u Real Madridu punih deset godina', rekao je bivši nogometaš Felix Kroos o svom bratu. I to je zapravo suština ove priče.

A on jako dobro pamti što je rekao predsjednik Bayerna Uli Hoeness nakon ispadanja Njemačke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Engleske 2021.

'Za Kroosa više nema mjesta u ovom nogometu.'

A kroos mu je tad pristojno odgovorio. Ali je to i zapamtio pa će stoga imati motiv više da se opet dokaže.

Iako je tri godine kasnije Hoeness izjavio:

'Pozdravljam povratak Kroosa u reprezentaciju jer trenutačno nemamo toliko izbora osobnosti, tako da je povratak vrlo iskusnog, vrlo uspješnog igrača dobra odluka.'

Kroos to može shvatiti kao ispriku, ali ipak nije zaboravio tu 2021. A prva utakmica polufinala Lige prvaka dati će nam dio odgovora.