konferencijska liga

Ovo je momčad Dinama koja će večeras istrčati protiv Betisa; evo gdje gledati utakmicu

22.02.2024 u 09:03

Bionic
Reading

Dinamo večeras od 18.45 sati na rasprodanom Maksimiru igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige (Arenasport 1). 'Modri' su prvi susret u Sevilli dobili 1:0, a strijelac je bio Bruno Petković iz penala

Maksimir je za večerašnju utakmicu Dinama i Betisa (18.45 sati, Arenasport 1) rasprodan, svih 20.164 ulaznica je razgrabljeno pa će 'modri' imati najveću moguću podršku s tribina.

No, trener Sergej Jakirović ponovno ima dosta problema oko sastavljanja momčadi, sigurno će morati i kalkulirati jer 'modri' već u nedjelju u 24. kolu SuperSport HNL-u igraju važan derbi s Rijekom (25. veljače, 15 sati, MAXSport1, MAXtv).

'Svaku utakmicu želimo igrati najbolje što možemo i želimo proći. Razmišljamo i o idućim utakmicama, ali sada nam je svima samo Betis u glavi. Jutro nakon Betisa razmišljat ćemo o Rijeci', kazao je Jakirović.

Prema svemu viđenom, Dinamo bi večeras trebao istrčati u istom sastavu koji je slavio i u Sevilli prije tjedan dana - s Nevistićem na golu, na stoperskim pozicijama će biti 'francuska veza' Bernauer i Theophile, poziciju lijevog beka će 'pokriti' Perković, a desno će biti Ristovski. Bulat i Mišić će već standardno držati vezni red, a ispred njih je Baturina. Na lijevom krilu je Hoxha, desno je Kaneko, a u špici napada kapetan Bruno Petković.

Vjerojatna momčad Dinama za utakmicu s Betisom:

Nevistić - Perković, Theophile, Bernauer, Ristovski - Bulat, Mišić - Hoxha, Baturina, Kaneko - Petković

  • +32
Betis - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Očigledno je da Sergej Jakirović u ovom trenutku vjeruje istim igračima koji su donijeli pobjedu u prvoj utakmici, no treba biti realan i priznati da i nema previše opcija.

'Očekujem da će se Betis mobilizirati i da će nas pokušati od prve minute napasti i pritisnuti. No i mi imamo svoj plan igre, vidjeli smo tamo da možemo većinu utakmice držati posjed, da možemo biti puno mirniji na lopti u završnici', kazao je Jakirović u najavi utakmice te napomenuo:

'Nema drugog recepta, kad igrate protiv takve momčadi, moramo biti maksimalno gusti i čvrsti. Volio bih da budemo još gušći u nekim dijelovima utakmice. Može se s njima igrati, oni će morati više riskirati, a na nama je da iskoristimo prostor. Volio bih da su krila konkretnija, da imaju veći učinak, ali mora im i momčad pomoći. Kad su u situaciji jedan na jedan, imaju slobodu. Smiju izgubiti svaku loptu, ali moraju preuzeti rizik, pokušati proći.'

>> više statistike potražite OVDJE.