IZBOR UDRUGE NOVINARA

Manchester City ima najboljeg nogometaša i najbolju nogometašicu godine

03.05.2024 u 12:41

Bionic
Reading

Veznjak Manchester Cityja Phil Foden proglašen je igračem godine u izboru Udruge novinara koji prate nogomet, dok je napadačica Cityja Khadija 'Bunny' Shaw osvojila nagradu u ženskoj konkurenciji

Engleski reprezentativac Foden (23), koji je zabio 24 gola u svim natjecanjima ove sezone, osvojio je 42 posto glasova, ispred Arsenalova Declana Ricea i svog suigrača iz Cityja Rodrija.

'Neizmjerno sam ponosan što sam osvojio ovu nagradu. Sada sam fokusiran na to da završim sezonu što je moguće bolje i da pokušam pomoći Cityju da osvoji više trofeja', rekao je Foden.

Reprezentativka Jamajke Shaw osvojila je nagradu za nogometašice, nakon sezone u kojoj je postala najbolji strijelac kluba svih vremena.

Shaw, čija je sezona prerano završila prošli tjedan zbog ozljede stopala, najbolji je strijelac ženske Superlige s 21 golom, a pobijedila je u glasovanju Chelseajevu Lauren James i Cityjevu Alex Greenwood.

Foden i Shaw će svoje nagrade primiti na svečanosti 16. svibnja.

Manchester City je drugi u Premier ligi, jedan bod iza Arsenala i s utakmicom manje, dok je ženska ekipa Cityja u kojoj igra Shaw na vrhu WSL-a, sa šest bodova prednosti u odnosu na Chelsea, koji je odigrao utakmicu manje.