SAD ILI NIKAD

Kek iskreno o pritisku Dinama i načinu kako da Rijeka ostane na vrhu!

04.03.2017 u 20:33

Bionic
Reading

Matjaž Kek priznaje da igra Rijeke nije bila na najvišem mogućem nivou protiv Lokomotive, no zadovoljan je što njegovi nogometaši pokazuju kvalitetu kontinuiteta pobjeda koju prije nisu pokazivali...

Rijeka je ove subote ostvarila još jednu veliku pobjedu u pohodu na prvu povijesnu titulu prvaka MAXtv Prve lige. Kao i protiv Osijeka prije dva tjedna, riječki nogometaši velikim preokretom svladali su Lokomotivu i na Rujevici zadržali prednost od šest bodova ispred Dinama.

Očekivano, njihov strateg bio je iznimno zadovoljan, iako priznaje da nije sve bilo savršeno na terenu.

  • +3
MAXtv Prva liga, 23. kolo, HNK Rijeka - NK Lokomotiva Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Danas je jedino bilo važno upisati ta tri boda. Ekipa je pokazala karakter i moral i uz pomoć navijača u očekivano teškoj utakmici stigli smo do zaslužene pobjede. Iako su igrači većinom mladi, iz utakmice u utakmicu sve su zreliji. Držimo Dinamo na odstojanju. Znao sam da igra neće biti tako dobra kako bi mogla biti, ali to su te slatke pobjede,' izjavio je Matjaž Kek nakon utakmice pa se osvrnuo na nove kvalitete svoje momčadi, kao i pritisak Dinama:

'Rijeka sada pokazuje jednu drugu kvalitetu, a radi se o kvaliteti kontinuiteta. Dinamo nas pritišće, neki igrači su pokazali previše emocija i to mi smeta. Bit će pritisaka, ali ako želiš biti prvak moraš ići mimo toga.'

Rijeka - Lokomotiva 2:1 (23. kolo 2016./17.), sažetak Autor: YouTube

Keka u sljedećem kolu čeka novi derbi na Poljudu protiv Hajduka, ali kaže da će o njemu razmišljati tek za par dana, jer potreban je psihički oporavak od tri teške utakmice u tjedan dana (Inter, Osijek u Kupu, Lokomotiva) koje su iza Riječana.

U Lokomotivi koja je postala redovita mušterija Rijeke ipak ne žale zbog novog poraza.

'Odigrali smo dosta dobru utakmicu, ispoštivali smo većinu stvari koje smo se dogovorili, ali svaka naša greška je kažnjena. Igrali smo protiv odlične Rijeke koja je zasluženo pobijedila, a mi smo premali i u ovakvim utakmicama nam fali malo iskustva,' zaključuje trener Mario Tokić.

Rijeka - Lokomotiva, izjave trenera Autor: YouTube