DERBI U GRADSKOM VRTU

Hajduk pred strašnom utakmicom, Osijek je poput ranjenog lava!

05.03.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Nakon tri poraza u nizu nogometaši Osijeka ove nedjelje (ArenaSport3, 15h) u 23. kolu MAXtv Prve lige u Gradskom vrtu dočekuju Hajduk, u izravnom obračunu za treće mjesto na ljestvici..

Tri poraza u tri službene utakmice u 2017. doživio je Osijek, a premda su dva bila od Rijeke, jedan u prvenstvu (2:3), a drugi u srijedu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa (1:3), nedovoljno je pokazala momčad Zorana Zekića i mora se dokazati ove nedjelje u derbiju protiv Hajduka.

'Prvenstvo nije sprint, već maraton, a sve loše što nam se dogodilo u prošle tri utakmice moramo pokušati zaboraviti,' kaže trener Osijeka Zoran Zekić, koji ne može računati na veznjaka Pušića, a Bobana će vjerojatno preseliti na klupu jer je u slaboj formi. Arsenić je pak interno suspendiran, a dobro bi došao u vrlo nesigurnoj zadnjoj liniji, koja je glavni krivac za aktualni niz poraza.

Lokomotiva - Osijek 2:0 (sažetak)

'Možda su nas i dobri rezultati protiv klubova u pripremnim dvobojima malo opustili, pa nakon tri poraza u nizu nije lako igrati protiv Hajduka, ali moramo se znati nositi i s takvom situacijom, te tražiti pobjedu,' pojašnjava trener Zekić, dok igrači također nisu izgubili želju za borbom, a motiv je protiv splitskog kluba tradicionalno maksimalan.

'Nismo dobro krenuli, ali treba nam samo jedan dobar rezultat da bismo vodu opet usmjerili na naš mlin. Utakmica s Hajdukom uvijek je posebna za naše navijače, uvijek je izazovna, pravi derbi i nema razloga da ne pokažemo ono najbolje od sebe, a ne da stalno budemo u grču. Dosta se pričalo da moramo biti agresivniji i borbeniji, a moje je razmišljanje da nam najviše nedostaje više mirnoće kada imamo loptu u posjedu,' pojasio je iskusni veznjak Osijeka Aljoša Vojnović.

Poslije kiksa protiv Splita, nije Hajduk imao problema protiv Istre 1961 i uvjerljivom pobjedom 4:0 vratio se na treće mjesto. Španjolski trener Joan Carrillo kanio se velikih eksperimenata u sastavu, postavio je logični sastav i odmah je sve bolje funkcioniralo.

Split - Hajduk 1:1 (21. kolo 2016./17.), sažetak Autor: YouTube

Jedini je problem ozljeda desnog beka Josipa Juranovića, koji je morao na operaciju stopala i izgubljen je najmanje dva mjeseca.

'Čeka nas svakako tvrda utakmica i dobar suparnik, koji nije najbolje ušao u drugi dio prvenstva. Izgubio je Osijek dvije utakmice, a onda u srijedu i u Kupu, ali neće ban biti lako. Saznao sam da je u prošlih 10 dvoboja Hajduk samo jednom pobijedio u Osijeku, što govori o težini zadatka, ali svoju momčad uvijek pripreman samo za pobjedu. To nam je jedina opcija, pa smo tako pristupili i pripremama za ovo gostovanje,' pojašnjava trener Hajduka Joan Carrillo, a zbog kartona izostaje mu i krilni napadač Erceg, a nije se oporavio ni veznjak Kožulj, kao ni novi bugarski stoper Terziev.

'Bit će promjena u sastavu, a premda statistika nije na našoj strani, naša jedina ideja je da idemo pokušati pobijediti,' odlučan je kormilar gostiju Carrillo, koji je najavio vrlo ofenzivnu formaciju u rasporedu 4-1-3-2.

Kohorta koja je ove subote bakljadom proslavila 70 godina postojanja kluba pobrinut će se za odličnu atmosferu u Gradskom vrtu...

Najave ostalih utakmica pogledajte ovdje...